Legjobb anyuka

Hangulatos spatula-lámpa

2019. december 18. - Ooops! Legjobb anyuka

Most már bizony érezni lehet a tél közelségét! Rövid, borongós nappalok követik egymást, ami kihat a hangulatunkra, amire gyógyír lehet a gyertyafény. Nemrég készítettünk egy lámpást közösen a kislányommal pár spatula felhasználásával. Csak szólok, hogy nem kell hozzá profi kézügyesség, a lényeg az együtt töltött idő a gyerekeddel!

Amire szükség lesz:

  • 16 db spatula
  • ragasztó
  • zsírkréta vagy matrica 
  • zsírpapír
  • olló
  • vasaló

Elkészítés:

Első lépésként a négy spatulát ragasztjuk össze. Itt a lényeg, hogy egy képkerethez hasonlító formát kapjunk, és ebből készítsünk négy darabot.

spatula2.jpg

A zsírkréta maradékokat reszeljük rá a zsírpapírra, amit összehajtva vasaljunk át, ettől lesz olyan hangulatos, színes a végeredmény. Mi most matricákat ragasztottunk rá.

Az előzőleg elkészült spatula kereteket ragasszuk rá szépen sorban a zsírkrétás vagy matricákkal díszített sütőpapírra, majd hajtogassuk össze és ragasztóval rögzítsük a két végét. 

Ha jól dolgoztunk, akkor a végeredmény egy gyönyörű négyzet alakú lámpás, aminek a közepébe, egy led gyertyát helyezve élvezhetjük a hangulatos, kézzel készült dekorációnkat, ami biztosan jókedvre derít majd mindenkit a borongós napokon.

spatula1.jpg

A teljesség kedvéért az élményt fokozhatjuk karácsonyi dalok éneklésével vagy téli mesemondással. A mi aktuális téli mese kedvencünk:  

Móra Ferenc - A didergő király

Mese, mese, mátka, pillangós határba:

Volt egyszer egy király Nekeresd országba.

Nevenincs királynak nagy volt a bánata,

Csupa siralom volt éjjele, nappala.

(...)

“Asztalt terigetni, ökröt sütögetni,

Fussatok a hordót csapra ütögetni,

Ily kedves vendég még nem járt soha nálam,

Mint a saját népem – nagy Meseországban…”

 

Remélem sok, közösen eltöltött mesés estétek lesz! 

 

Enikő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr2915357330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása