Legjobb anyuka

DIY ötlet esős délutánokra

2019. augusztus 26. - Ooops! Legjobb anyuka

Esős időben gyakran unatkoznak a gyerekek, de tehetünk érte, hogy ez ne így legyen! Rendezhetünk kreatív délutánt, ahol közösen készítünk bármit, amihez kedvünk van. 

Hoztam is egy diy ötletet, amit a nyár, a vakáció inspirált, így újra felidézhettük a közösen eltöltött pillanatokat. 

Egy papírzsebkendős dobozt hasznosítottunk újra, és ha ránézünk az elkészült alkotásra, az nem csak a nyaralást, hanem a közösen töltött időt is felidézi.

Amire szükség lesz:

  • egy üres papírzsebkendős doboz
  • színes rajzlap
  • kagylók
  • olló
  • ragasztó
  • zöld zsenília drót

Elkészítés:

A doboz közepét vágjuk ki úgy, hogy nagyjából 1 cm-es széle maradjon. Ezután kék rajzlappal béleljük ki a dobozt. (Mi papírragasztóval rögzítettük.)

eso_s_napok_diy1.jpg

A háttérbe ragasszuk be a kisebb méretű kagylókat, a zöld zsenília drótokból hajtogassunk koralt, de ezt akár papírból is kivághatjuk.

eso_s-napok-diy3.jpg

Rajzoljunk egy halsablont, majd ennek segítségével a színes rajzpapírokból vágjunk ki párat a gyerekekkel együtt. A kivágott halakat rögzítsük zsinórra varrótű segítségével és helyezzük el a doboz tetején.

Ha elkészült, a madzagok segítségével a gyerekek mozgathatják a halakat, miközben együtt énekelhetjük a hal-dalt, vagy mesét olvashatunk amíg a gyerek játszik. 

eso_s-napk-diy2.jpg

Benedek Elek meséjét szívből ajánlom! https://egyszervolt.hu/estimese/az-aranyhal-benedek-elek-20101107.html

Legyen továbbra is kreatív nyaratok és ne feledjétek soha az együtt töltött minőségi idő fontosságát!

Enikő 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr5115025224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása