Legjobb anyuka

Forró italok a hideg napokra

2020. január 07. - Ooops! Legjobb anyuka

Mindenki kedvence a forrócsoki

A hideg téli és a szeles tavaszi napok elengedhetetlen kelléke lehet egy csinos bögrében felszolgált, megfelelően elkészített forró csokoládé, ami felmelegít és jobb kedvre derít. Én például ezzel vígasztalom meg a gyerekeimet, ha valami miatt szomorúak, de persze örömünkben is gyakran nekiállunk ennek a testet és lelket egyaránt melengető finomság elkészítésének.

A tökéletes forró csokoládé állaga nem hasonlít a kakaóéra. Sokkal krémesebb, sűrűbb és bársonyosabb ital, aminek elkészítéséhez azért egy picivel több idő is kell. Azóta keresgélem a tökéletes receptet, amióta megkóstoltam Párizsban a híres Angelina Caféban felszolgált változatot. Kipróbáltam sok receptet és most megosztom veletek azt, amelyik talán a leginkább emlékeztet az ottani finomságra.

forro_csoki2.jpg

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 tábla jó minőségű fekete csoki
  • 1 l tej
  • barnacukor

A 2 dl tejszínt, egy csomag vaníliás cukorral és egy csipet sóval tegyük fel melegedni. Egy másik edényben két tábla valóban jó minőségű fekete csokit egy csésze tejjel olvasszunk fel. Amikor krémes állaga lesz, adjuk hozzá a tejszínhez a csokis tejet, és öntsük fel további nagyjából 8 dl tejjel és folyamatosan kevergessük habverővel. Amikor készen vagyunk ízesítsük 1 evőkanál barna cukorral és egy csipet őrölt fahéjjal. Tálaláskor igazi felvert tejszínhabbal és csokireszelékkel lehet díszíteni, sőt pillecukor is mehet a tetejére.

forro_csoki3.jpg

Gyömbéres-citromos tea megfázás ellen

Ha már eleged van a gyógyszer reklámokból és abból, hogy persze mindegyik a leghatékonyabban pusztítja el a vírusokat, akkor ajánlom a mi bevált teánkat hiszen a gyömbéres mézes teát a népi gyógyászatban is régóta használják és igazi csodaszerként tartják számon. Erősíti az immunrendszert, és persze pusztítja a vírusokat. Ha kisgyereknek készül, akkor kevesebb gyömbért használj és rövidebb ideig áztasd a vízben, mert lehet, hogy csípősnek találja. Nagyobbak vagy felnőttek viszont bátran hagyják, hogy kiázzanak a jó kis összetevők ebből a csodanövényből.

forrocsoki1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 db citrom
  • 1 kis darab gyömbér
  • 1,5 l víz
  • méz

A friss gyömbérgyökeret (kb 5 cm-es) tisztítsd meg és vágd kis darabokra. A vizet forrald fel, majd lassú tűzön 10 percig főzd benne a gyömbért. Szűrd és hűtsd le iható hőmérsékletűre, majd ezután facsard bele a citromot és ízesítsd mézzel! 

Próbáljátok ki a recepteket és melegedjetek át a hidegben! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr6315397126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása