Legjobb anyuka

DIY Leckefüzet és könyvjelző

2019. december 10. - Ooops! Legjobb anyuka

Az én tapasztalatom az, hogy ma már az alsó tagozatokon is rettenetesen nagy hajtás van, 6-7 órájuk is van a gyerekeknek és rengeteg leckét kapnak. Ezen nem tudok változtatni, de azért mindig igyekszem egy kicsit feldobni Fanninak lányomnak, az iskolai dolgait, hogy egy kis lelkesedést és vidámságot csempésszek a mindennapjaiba.

Mi annak idején a füzeteinkbe, az órai munka alá írtuk be a házi feladatot. Most leckefüzetet használnak a gyerekek. A készen kapható leckefüzetek nem túl egyediek, ezért úgy döntöttem, hogy ez lesz az, amit egy kicsit feltuningolunk. Készítettünk néhány nagyon egyszerű könyvjelzőt is, amik szintén a házi feladatok, tanulni valók jelölésére szolgálnak. Ezek is a leckefüzetben kaptak helyet. A füzet hátsó borítójának a belső felébe az órarend kerül majd. Nálunk ide kerülnek a fontosabb üzenetek is, mint például az, hogy hozza haza a tesi cuccát, drukkolunk a dogára, mindjárt hétvége stb.

ko_nyvjelzo_3.jpg

Leckefüzet upgrade

Ehhez igazándiból csak egy mutatós füzetet kell vásárolni, amit az otthon is bármikor fellelhető apróságokkal tehetünk akár naplóvá is. Persze vásárolhatunk is egy-két kiegészítőt, matricát, ha épp nincs otthon ilyesmi. Mi színes filctoll-csíkokkal választottuk el a napokat, amit szintén színes jelölő csíkokra írtunk fel. Egy csillogó-villogó fényes kartonból készítettünk a borító belsejébe egy kis tokot a könyvjelzőknek. Még néhány emoji-s matrica, és tökéletes. A szünnapokat, szüneteket, kirándulásokat szép nagy, színes betűkkel írhatjuk bele, vagy írhatják akár ők maguk is, ezekre mindig jó rápillantani. Ha pedig hozzászoknak egy napló használatához, az később is sokat fog segíteni abban, hogy jól tudják szervezni, beosztani a mindennapjaikat. 

ko_nyvjelzo_2.jpg

Könyvjelzők egyszerűen

Ehhez csupán egy kis fantázia kell és temérdek különböző könyvjelzőt készíthetünk. Ha nincs ötletünk, akkor persze a neten is találunk rengeteg jópofa tippet. Nálunk az emoji fejesek a kedvencek, de készíthetünk állatfigurásat, fekete-fehér mintásat, amit akár ki is színezhet a szünetben. Érdemes készíteni egy sablont és már készen is állunk a sorozatgyártásra. 

ko_nyvjelzo_1.jpg

Osszátok meg velünk elkészült alkotásaitokat! :)

Niki

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr4415346718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása