Legjobb anyuka

Tökfaragás

2019. október 25. - Ooops! Legjobb anyuka

Az október és november hónapok egyik közkedvelt elfoglaltsága, főleg gyerekes családok körében, a tökfaragás. Az utóbbi időben igencsak felkapott tevékenység lett, így természetesen mi sem hagyhatjuk ki a programjaink közül. :)

to_kfaraga_s1.jpg

A tök kiválasztása

Az előkészítéshez tartozik, hogy beszerezzük a tököket. Ma már nagyon sok szupermarketben, vagy akár piacokon is meg lehet őket vásárolni. Vannak hosszúkásabbak, kerekdedek, a lényeg, hogy szépek, egészségesek legyenek, akkor tartósabbak lesznek. Többféle méretben megtalálhatóak, de szerintem a legjobban a kisebbekkel lehet dolgozni, legalábbis mi azt szeretjük. A másik szempont, ami a kisebb példányok mellett szól, hogy nálunk mindenki saját tököt szeretne készíteni, ezért praktikusabbak, hiszen könnyebben tudnak vele dolgozni a kisgyerekek is.

to_kfaraga_s4.jpg

Az eszközök kiválasztása

Ha megvan a tök, jöhetnek az eszközök. Kések, kanalak, papírtörlő, szalvéta, alátétek, tálcák és a sniccer, mert azzal remekül ki lehet vágni a szemeket, fogakat, kisebb alakzatokat. De ezt inkább csak a felnőttek használják. 

Hurrá, faragunk!

Amikor minden kész, akkor hozzá is lehet látni a munkának. Először le kell vágni a tök tetejét, mert itt fogunk belenyúlni és kiszedni a belsejét kanállal. Ez olyan lesz, mint egy szuper kis kalap a tök tetején. Ha kikanalaztuk a belsejét, akkor el lehet takarítani a maradványok nagyját. Innentől jön az izgalmas rész, a díszítés! Itt már előkerülhetnek az alkoholos filctollak, sablonok, rajzszögek, matricák, ki mit szeretne a díszítéshez használni. A sablonokat akár az internetről is le lehet tölteni és azok alapján kivágni a tökfej arcát. Emellett persze bármilyen más dekorációt is tehetünk a tökre. Ha ezzel is elkészültünk, akkor jöhet a mécses, amit ha meggyújtva beleteszünk a tök belsejébe, gyönyörűen megvilágítja a kivágott részeket. 

to_kfaraga_s3.jpg

A tökfaragás igazi családi program, remek elfoglaltság kicsiknek és nagyoknak és emellett még fejleszti a kreativitást, a kézügyességet és az alkotás örömét nyújtja. 

Jó faragást mindenkinek! 

Erika

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr8215261936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása