Legjobb anyuka

Hódít a zöld DIY

2019. október 02. - Ooops! Legjobb anyuka

Gyerek- és időbarát tippek

Idén ősszel az Instagram felrobbant a #secondhandseptember és #muanyagmentes jelszavak nyomán, amit könnyű betartani egy hónapig, amiről könnyű posztolni pár hétig viszont új szokások kialakításához ennél nagyobb erőfeszítésre van szükség. Gyerekekkel a családban sokszor egészen más helyzetekkel kell szembenézni, mint amit ezek a kezdeményezések hirdetnek. Ám pár trükkel nemcsak közös programot szervezhetünk a lurkókkal, hanem zöldebbé tehetjük a háztartásunkat is, anélkül, hogy különösebb erőfeszítést kellene tennünk.

Nem kell mindenből, mindig újat venni. Tudjuk, hogy ez az egyszerű, pénztárcabarát tipp sokszor nehezen betartható. Hiszen melyikünk háztartásában nem volt még olyan tárgy, amit egy gyengébb pillanatunkban vettünk meg a csemeténknek, majd két hét után az iskolatáska alján találtunk rá össze-vissza gyűrődve?  

Most megosztunk veletek pár olyan trükköt, amit maradék anyagokból, csomagolópapírokból elkészíthetek 30 perc alatt. 

Papírfecniből könyvjelző

Olvassatok együtt és dobjátok fel a meséket a kedvenc szereplőitekkel! Ezekkel a könyvjelzőkkel biztosan könnyebb rávenni a lurkókat, hogy a telefon helyett a mesék történeteiben merüljenek el.

ho_di_t_a_zo_ld_diy_1.jpg

Zsebkendős dobozok új élete

Ha ősz, akkor azt jelenti, hogy az angolszászok Halloween ünnepe kopogtat az osztálytermek ajtaján is. Ne dobd ki a dobozos papírzsebkendőket miután kiürültek, hiszen könnyedén félelmetes szörnyetegek tappancsává alakíthatjátok át őket.

ho_di_t_a_zo_ld_diy_2.jpg

Gurigából dekoráció

A toalettpapír gurigájának felhasználási módja szinte végtelen! A műanyag asztali tárolók helyett pedig fillérekből készíthetünk kedves rekeszeket az asztali lim-lomoknak. A siker és a cukiság faktor garantált!

ho_di_t_a_zo_ld_diy4.jpg

Elhordott ruhák új funkciója

Szinte minden gardrób alján lapul olyan póló, amit a „még jó lesz valamire” gondolattal vezérelve pakolunk polcról polcra míg aztán végül a kukában landolnak. Cseppnyi kézügyességgel és egy varrógép segítségével viszont ilyen klassz bevásárló táskát készíthetünk kedvenc, elnyűhetetlen darabjainkból.

ho_di_t_a_zo_ld_diy_3.jpg

Extra tipp:

Érdemes a kézműveskedéshez elengedhetetlen alapanyagokat összegyűjteni, így bármikor elővehetjük, amikor kedvünk van az együtt töltött időt valami kreatív, mégis divatos ötlet megvalósításával tölteni. Alkotásra fel!

  

Képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr3315187356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása