Legjobb anyuka

Egészben sült patisszon

2019. szeptember 09. - Ooops! Legjobb anyuka

Azt hiszem, hogy az érdekes csillag formája miatt nincs olyan, aki esetleg még ne találkozott volna patisszonnal a piacon, a zöldségesnél vagy akár egy hipermarketben. Sokan elmennek mellette, pedig érdemes legalább egyszer megkóstolni. Nemrég kipróbáltam egy egyszerű receptet, amit most megosztanék, hátha valaki kedvet kap és egy gyors esti vacsorának el is készíti!

Most kezdődött a szezonja és eltart egészen októberig.

Tippek patisszon vásárláshoz:

  • mindenképp nyomkodjuk meg a kiválasztott példányt, és csak akkor vegyük meg, ha kemény, rugalmas
  • a szára legyen még zöld
  • a héja ne legyen sérült
  • érdemes a zsenge patisszonokból válogatni, hisz akkor a héját is rajta hagyhatjuk 

Kiváló köret grillezett formában is, de én töltve, sörtésztával borítva és kirántva is ajánlom.

Én most egészben sült patisszon receptet hoztam, ami egyszerű, gyors és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • egy nagyobb méretű patisszon
  • pár gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • olaj

Elkészítés:

  • A patisszont megmossuk, szárazra töröljük.
  • Olajjal, sóval megkenve, párszor megszurkálva 45 perc alatt készre sütjük. Érdemes pár fokhagymát is mellé tenni, így még finomabb lesz. 

patiszon2.jpg

Amikor elkészült, szeletekre vágva tálaljuk fokhagymás tejföllel. Ha valami újat szeretnétek kipróbálni akkor ez legyen az! Biztos siker lesz, azt garantálom!

patiszon1.jpg

Remélem sokan kedvet kaptatok hozzá, annak ellenére, hogy a sütőt azért be kell kapcsolni hozzá! :)

Enikő

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr2415052370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása