Legjobb anyuka

Újévi gardróbfrissítés

2019. január 04. - Ooops! Legjobb anyuka

Itt az újévi gardrób-rendezés ideje, ami valljuk be, nekünk nőknek elég nagy szívfájdalmunk, hisz
meg kell válnunk olyan ruhadaraboktól is, amik már nem jók méretben vagy tönkrementek a sok használattól. De ha már elkezdtük, maradjunk erősek és ragaszkodjunk a „tervhez”, ami nem árt
ha van, ebben az esetben is.

 

Legyünk kitartóak

Érdemes első lépésként azokat a ruhadarabokat kiválogatni, amik már elhasználódtak. Két dolog történhet ezekkel, vagy egyenesen a kukába dobjuk őket, vagy újrahasznosítjuk.

Itt gondolok páratlan zoknikra, mert ugye abból aztán akad „pár”. Ezekből például kedves kis hóembereket készíthetünk és nem is kell hozzá különösebb kézügyesség. A gyerekekkel közösen tölthetünk egy kis időt, ami sosem árt ebben a rohanó világban!

ho_ember.jpg

A kinyúlt, agyonhasznált pólókból párnahuzatot is készíthetünk, mégpedig varrás nélkül, így megmenthetjük a gyerek kedvenc pólóját.

Itt az útmutató, ha valaki kipróbálná:

  • Vegyünk egy párnát, amit helyezzünk a kiválasztott pólóra és rajzoljuk körbe 10 cm ráhagyással,
    majd vágjuk ki.
  • Vágjunk rá rojtokat, ami abból a bizonyos 10 cm ráhagyásból készüljön.
  • A párnát tegyük a két réteg közé, majd az alsó és felső szálakat egyszerűen csomózzuk össze.

 

A méret a lényeg 

A második lépés azoknak a ruhadaraboknak a kiválogatása, amiket már kinőtt a gyerek, vagy már biztosan nem akarunk felvenni, mert kiment a divatból, esetleg csak azért vettünk meg mert akkor
és ott az volt az érzésünk, hogy jó választás, aztán hazaérve elmúlt a „varázs”. Ha hibátlan darabokról
van szó, akkor nyugodtan mehetnek segélyszervezeteknek is, mert ott biztos hasznosak lesznek. Érdemes a gyerekeinkkel együtt elvinni, hogy ők is megtanulják, hogy lehet önzetlenül is jót tenni! Perszer ha van a családban, baráti körben olyan, aki szívesen fogadja, akkor az is tökéletes megoldás lehet.

Vannak olyan ruhák is, amiket csak nagyon ritkán veszünk fel. Ezeket érdemes ruhazsákba tenni és ha van tárolónk, akkor ott elhelyezni, hiszen így több hely marad az aktuális, mindennapi használatban
lévő daraboknak.

 

Rend a lelke mindennek!

Ha mindezekkel megvagyunk, akkor jöhet az évszaknak megfelelő ruhák elrendezése a szekrényekben. Hasznos előre tenni azokat a ruhákat, amiket rendszeresebben használunk.

Ha szeretnénk egy kis illatot becsempészni a ruhatárunkba, akkor azt hiszem a levendula illat az egyik kedvenc megoldás, (legalábbis nálam), amit akár otthon is elkészíthetünk egy kis kreativitással szárított levendula virágból.

Ha nektek is van bevált ötletetek a téma kapcsán, akkor ne tartsátok magatokban, osszátok meg velünk!

 

Enikő

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr10014534872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása