Legjobb anyuka

Finom és omlós linzer

2019. szeptember 30. - Ooops! Legjobb anyuka

Ma egy nagyon finom és könnyű finomságot hoztam nektek, amit tényleg bárki el tud készíteni, gyors, egyszerű és a végeredményt mindenki szereti majd. Ráadásul nem kell sokat állni a sütő mellett sem, hiszen gyorsan elkészül. 

Ez a finomság nem más, mint a linzer. Ezt a sütit nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, bármilyen lekvárral, csokikrémmel meg lehet tölteni, többféle formát is adhatunk neki a gyerekek nagy örömére. Dekorálhatjuk is, akár dióval, porcukorral, csokival, a csoki lehet áthúzott vagy teljes csokibevonat, de akár színes cukormázat is rakhatunk a tetejére. Érdemes kipróbálni különböző variációkat, aztán a szavazatok alapján el lehet dönteni, hogy melyik lesz az abszolút kedvenc a családtagok körében. :)

Mivel így nyár vége felé nálunk több családi ünnep is van, ezért most egy ilyen alkalomra készítettem el a linzert. Nálunk az abszolút kedvenc a csokival bevont, baracklekváros változat. 

Amire a linzer tésztához szükségetek lesz (ha nem szeretnétek a véletlenre bízni): 

  • 1kg liszt
  • 4db tojás sárgája
  • 2 kocka margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 kg porcukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 1-2 evőkanál tejföl, ha a tészta nem akar összeállni, de ezt csak szükség szerint kell adagolni.

Elkészítés:

A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal és minden egyéb hozzávalóval összedolgozzuk. Gyorsan, könnyedén fog menni, semmi különös nem kell hozzá. 

Amikor szépen összeállt, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük nagyjából egy órára. 

Ezután készen is áll a formázásra. (Én úgy a felét szoktam kivenni elsőre, a többit a hűtőben hagyom addig, amíg ezt az adagot elkészítem.) Kinyújtom a tésztát és kiszaggatom tetszés szerinti méretű szaggatóval. A tészta vastagsága is egyénre van bízva, én elég vékonyra szoktam nyújtani, mert kicsit megdagad és ha kettőt egymásra teszek, akkor nagyon vastag lesz. Megközelítőleg fél centi vastagságú legyen.

linzer1.jpg

Sorban beleteszem őket a tepsibe és kb. 10 percig sütöm. Ennél a tésztánál nem jó, ha megpirul, mert akkor nagyon meg fog keményedni, ezért figyeljük folyamatosan. Amíg az egyik adag sül, addig készíthetjük is a következőt, és így tovább. Amikor mind készen van, akkor megkenem baracklekvárral és összepárosítom a linzereket, aztán már jöhet is rájuk a csokimáz.

linzer2.jpg

A tábla csokit összetöröm és kevés vajjal megolvasztom. A kész linzereket ebbe mártogatom bele. (Ezt csak ránézésre szoktam készíteni, akkor van kész, ha nem túl híg, nem is túl sűrű, olyan az állaga, mint egy krémesebb tejfölnek.) Amikor ezzel is elkészültem, akkor megvárom, hogy a csoki megdermedjen a linzerek tetején és készen is vagyunk!

linzer3.jpg

Próbáljátok ki, remélem nálatok is sikert arat majd, mint nálunk!

Jó sütögetést!

 

Erika

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr6815183002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása