Legjobb anyuka

Viccek az uzsonnásdobozban!

2018. szeptember 04. - Ooops! Legjobbanyuka

Ti mit csomagoltok a gyerekeknek tízóraira?

A mi dobozunkba legtöbbször felváltva kerül jégsaláta, répa, sonkás szendvics vagy bolti/házi keksz, müzli szelet, nápolyi, banán vagy más gyümölcs, esetleg puffasztott rizs és pár szem szőlőcukor, az energia miatt. Semmi extra.

Vagyis mégis az, mert az én uzsonnáim mosolyt csalnak a lányaim arcára, mivel azokra az ételekre, amelyek be vannak csomagolva mindig írok alkoholos filccel valami bíztatást, kedvességet, bátorító szót.

A banánra például kiválóan rá lehet írni, hogy "Egyél meg, nagyra nősz tőlem!" vagy "Ha megeszel jobban számolsz majd a matekon!" és ehhez hasonló szellemességeket. A müzli szelet és a keksz papírjára is ráfér, hogy "Szorítok, hogy jól sikerüljön a dolgozatod!", "Sokat gondolok rád", "Ügyes legyél!" vagy akár ennél viccesebb feliratok is.

Apropó viccek

Egy ideje, rövid, gyerekeknek szóló vicceket csempészek a lányok uzsonnásdobozaiba. A Google keresőbe beírtam, hogy "vicc, gyerek” vagy “vicc gyerekeknek" és a kereső által kidobott vicc dömpingből csemegéztem. Jó kis elfoglaltság kinyomtatni és kivágni őket. Gyermek rejtvénymagazinban is találni remek, kifejezetten gyerekeknek szóló vicceket, így azokat is mindig elteszem erre a célra. Minden napra egy vicc. Azt hiszem lassan megszokják az osztálytársak is, hogy ha a lányok hozzákezdenek a tízóraijukhoz, akkor érdemes köréjük gyűlni, mert a dobozban az étel mellett van egy rövid történet is, amin jót lehet nevetni. Magabiztos olvasás azért kell ahhoz, hogy megértsék a vicc csattanóját, így ezt nagyjából másodikos, harmadikos kortól ajánlom.

Az innivalóval megtöltött palackra vagy kulacsra is gyárthatunk címkét vagy feliratot. Én egyszer azt írtam rá, hogy: "Okosító varázsital"

Ez aztán igazán nem kerül pénzbe (na jó, az uzsonna azért igen) és még csak extra idő sem kell hozzá a reggeli kapkodás alatt. Lehet feliratozni az uzsonnát, tessék mosolyt csalni távolból is a kisiskolás vagy éppen kisgimnazista gyerekek arcára!

Ja! Észrevettem, hogy az én szám is fülig ér, amikor a feliratokat gyártom titokban.

Tipp:

  1. Nyilván az almahéjra vagy a zsömlére nem írok, mert azt megenné betűstől, tintástól, de minden máson, ami nem érintkezik a gyermek szájával, lehet üzenni. :-)
  2. Nagyobb gyerekek vagy felnőttek esetében idézeteket, inspiráló aforizmákat, érdekességeket írhatunk a cetlikre.

vicc_uzsidobozba.jpg

Ági

Ági saját blogot is vezet, nézzetek át oda is :)

www.labnyomok.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr7314221643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása