Legjobb anyuka

Gyümölcsös smoothie

2019. augusztus 06. - Ooops! Legjobb anyuka

Napjainkban nagyon elterjedtek a smoothiek, vagyis mindenféle gyümölcsturmixok, amiket változatosságuk és finomságuk miatt a család minden tagja szívesen fogyaszt. Ebben a tikkasztó melegben pedig különösen jól tud esni egy kis gyümölcsös finomság, a megszokott jégkrém helyett. Én most egy kicsit másképp készítettem el, mert gondoltam feldobom egy kis “hideggel”, ezért tettem bele egy kevés vanília jégkrémet is, ami pont annyira hűtötte le és tette ízletessé, amennyire a gyerekek szeretik. Jégkocka helyett sokkal jobb megoldás volt! 

Tehát, a mi esetünkben adott néhány darab kissé érett banán, egy közepes méretű alma, ami kicsit savanykás, egy pár kanál vanília jégkrém és egy kis pohár rizstej. Ezeket egy botmixerrel összeturmixoljuk és kész is a friss finomság.

smoothie1.jpg

Most két adagot készítettem, mert a banánt nem akarták már megenni magában, és nem szerettem volna kidobni, így viszont azonnal elfogyott, nem is kértek többet, annyira tápláló volt. Ezekben a smoothiekban az a jó, hogy tényleg szinte bármilyen gyümölcsöt fel lehet használni, amit otthon találunk, és lehet variálni tejszínnel, sokféle tejjel, felnőtteknek jégkockával. Lehet változtatni az állagán, hogy mennyire legyen sűrű. Az enyém most sűrűbb és picit darabosabb lett, de a második adagot már hígabbra és simább állagúra készítettem. Megbolondíthatjuk különféle fűszerekkel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, mentával, ízlés szerint. 

smoothie2.jpg

Szóval ezerféle lehetőség és csak a képzeletünk szabhat határt, hogy milyen smoothie fog készülni. Próbáljátok ki, érdemes, a gyerekek is imádni fogják, a jégkrémes verzió nekünk nagyon bejött! 

Hozzávalók:

  • 3db banán
  • 1db alma
  • 4-5 evőkanál vanília jégkrém
  • 1-2 dl rizstej (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre készíteni)

Jó felfrissülést!

Erika :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr6614997370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása