Legjobb anyuka

Guriga kórus, avagy a karácsonyi DIY énekkar

2017. december 18. - Ooops! Legjobbanyuka

Az egyik kedvenc újrahasznosított alapanyagom kézműveskedéshez a toalettpapír guriga, de lehet már lebuktattam magam ezzel kapcsolatban. :) Könnyen kezelhető és mindig van belőle otthon.

Persze mindig akad olyan, aki viszolyog a gondolattól, hogy valami olyan tárgyat vegyen a kezébe és gondoljon újra, ami a wc-ben előfordult. Szerintük tele van kórokozókkal, ami valljuk be kicsit túlzás, hiszen normál esetben hozzá se érünk a gurigához, illetve több kórokozó van a kilincsen, pénzen, klaviatúrán vagy a kutyánkon, mint ezeken az ártatlan papír hengereken.

Nyilván nem vagyunk egyformák. Sokan vannak ugyanis akik nem társítanak azonnal mögöttes tartalmat a gurigákhoz, hanem inkább az újrahasznosítás jegyében hozzákezdenek a munkához. Nekik ajánlom a következő posztot. :)

Éneklő, sapkás figura, vagy akár kórus házilag

Az éneklő, sapkás figura egyedül is aranyosan mutat az ablakpárkányon, vagy a kandalló szélén, de elkészíthetjük az összes családtagot, vagy akár az egész osztályt is belőle.

Anyagszükséglet:

1 toalettpapír guriga

1 fél pár gyermekzokni

madzag

papír

kottapapír

Készüljön hát a kis énekes

- A gurigát tekerjük be tetszőleges színű papírba, majd egy másik semleges, vagy ha jobban tetszik bőrszínű papírból vágjunk ki egy ovális, vagy kerekded alakzatot. Ez lesz a kórista arca. Alkoholos filctollal rajzoljuk meg a szemét, éneklésre nyíló száját!

- Egy kinőtt-, vagy árván maradt gyermekzoknit a sarok résztől feljebb vágjunk el. Ha lehet, olyan zoknit áldozzunk fel amelyiknek rugalmas, gumis a nyílása, mert ezt kell majd ráhúzni a gurigára, pont úgy, mint egy sapkát. Ha ez sikerült, kössük át egy madzaggal, vagy szalaggal, majd ollóval vágjunk rojtokat, hogy divatos sapkája legyen a bábunak.

korus3.jpg

- Ha van otthon szakadt, kidobásra váró kottapapír, akkor abból vágjunk le egy vékony csíkot. Ha nincs, akkor egyszerűen nyomtassunk ki egy sűrű hangjegyekkel teli oldalt. Végső esetben akár rajzolhatunk mi magunk is. A csíkot hajtsuk ketté és ragasszuk a két végét az arcocska alá.

- Egy másik színű papírra rajzoljunk egyujjas kesztyű alakzatot és vágjuk ki. Ragasszuk a kotta két végére, mintha tartaná.

korus_2.jpg

- A nagyon lelkesek készíthetnek hajat vagy a zokni maradék anyagából sálat is, hogy még élethűbb legyen a kórista.

Egyszerűen imádni valóak, nálunk ők fognak az ünnepi asztalon díszelegni. :)

 Ági :)

korus_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr8913508863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása