Legjobb anyuka

Nyaralunk, pakolunk, tuti vigyük, otthon maradt...

2017. július 18. - Ooops! Legjobbanyuka

 

Hurrá nyaralunk…

Előtte pedig szuper anyuka módjára pakolunk. Ez a nem kellemes része a nyaralásnak. Annyira igazságtalan, hogy olyan könnyű bepakolni hazafelé, ami akkor kb. 1 óra, a nyaralás előtt pedig több napig is eltarthat. De persze a szuper anyukáknak ez nem lehet gond, papír, toll és lista… de így is tuti otthon marad valami.

Legalábbis nálam tuti, pedig mindent elkövetek, hogy ez ne fordulhasson elő, de azért ezek általában olyan dolgok, amik nélkül azért eltelik a nyaralás, de akkor abban a pillanatban, amikor rájövünk, hogy otthon maradt, az a világvége érzés… kb. 2 perc és már megyünk is tovább, hiszen vannak boltok és mindent meg lehet oldani.

Na de a gyerekek dolgai…

Na az, ha otthon marad, az az igazi világvége hangulat. A cuccok 90%-át az ő dolgaik teszik ki. Ruhák, váltóruha ezer, leeszi, leissza, mert ugye imádjuk a papírtörlőt - hatalmas és nem kell állandóan cserélgetni a gurigát -, de biztos, ami biztos legyen ruha több tucatnyi, ha koszos lesz, vizes lesz. Szóval rengeteg ruha, és persze minden időjárásra fel kell készülni velük kapcsolatban.

De itt nincs vége, jönnek a játékok, mindenféle, mert egy sem maradhat itthon, de ez inkább a kisebbekre jellemző, a nagyoknál ez már csak egy rövid kérdés, azt vinni sem kell, roppant egyszerű...

Lesz Wi-fi anya?

– Hát persze, hogy lesz! – nekünk is kell kb. 2 perc nyugalom a nyaralás alatt, amíg a szálláson vagyunk, egy tusolás például és hasonló izgalmas dolgok.

De a kicsi játékai…

Még hátravan, hogy mi marad, és mi fér be. Alvóka, játszóka, nyuszóka, muszóka, úszógumi, könyvek, kártya… végre ezek is meg vannak. Apa megpróbálhat bepakolni az autóba, mint szuper apuka, hogy minden beférjen.

A nyaralás következő izgalmas fázisa az utazás

Én nem tudom, hogy ez csak nekünk megy ilyen katasztrofálisan, de a mi gyerekeink, ha hosszabb úton ülnek egymás mellett az autóban, megvadulnak. (Nyugtassatok meg, hogy ez tényleg nem egyedi. :) Bár igazság szerint nem is kell hosszabb útnak lennie. Képesek mindenen összeveszni, elég, ha rá néz egyik a másikra, legyen zene, ne legyen, ha van mese nézés, akkor azon is lehet veszekedni ki, mit akar nézni. Szóval mindig van valami, ilyenkor jön a sírás, anya adja a papírzsepit. Bár az már fél siker, hogy Zorka kedvenc Frozen-es   papír zsebkendője persze már be van csomagolva. Viszont szuper anyuka révén a táskámban mindig kell lennie egy kiscsomag papír zsebkendőnek, és persze egy StarWars-osnak is, hiszen az elvi lehetetlenség, hogy a fiúk a lányos, vagy a lányok a fiús csomagból használjanak.

hurra_nyaralunk_kun_erika.jpg

 

Utána egy pici nyugi, mert a nasi az kicsit lenyugtatja őket, addig, míg nem vesznek rajta össze, ki evett többet, ki mit szeret.

Tehát a kocsiban feltétlen vigyetek magatokkal papírtörlőt is a szendvicsekhez, nasihoz, iváshoz mert az elengedhetetlen. (Ha van pici baba a családban, akkor a nedves törlőkendő is csodás ám, ha nincs más.)

Szóval a kellékek nyaraláshoz, utazáshoz, amire tuti szükségetek lesz: a papírtörlő és a papír zsebkendő, sok türelem, végtelen mennyiségű ruha a kicsiknek, sok játék és persze a jókedv! ;)

 Erika :)

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr4712672591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása