Legjobb anyuka

Villám almatorta váratlan vendégeknek

2018. június 13. - Ooops! Legjobbanyuka

Elegánsabb nevén Clafoutis 

Váratlan vendég. Ugye milyen kétségbeejtő tud lenni, amikor maximum fél órád van arra, hogy valami vendégvárót varázsolj az asztalra és mindezt úgy, hogy a hűtőd kong az ürességtől? Ha mégis van otthon egy kis vaj, tejszín, alma, liszt, cukor és tojás, akkor ne gondolkodj tovább, hanem készítsd el ezt a sütit, amit azon kívül, hogy lehetetlen elrontani, villámgyorsan összedobhatsz és bezsebelheted érte a váratlan (vagy várt) vendégektől érkező dicséreteket.

Ja, és készülj fel rá, hogy elkérik a receptet, ami egyébként párizsi barátnőmtől származik, vagyis elég autentikus.

Elkészítés:

Keressünk a családból valakit, aki hajlandó meghámozni és cikkekre vágni kb. 3 nagy almát. Ha nem találunk ilyet, kénytelenek leszünk magunk nekiállni, de vigasztalásképpen tudd, hogy ez lesz a legnagyobb munka az egész sütésből, mert utána csak össze kell kevernünk egy tálban: 

  • 150 gramm lisztet
  • 120 gramm cukrot
  • 60 gramm olvasztott vajat
  • 3 tojást
  • 1-1,5 dl (no ezt sose mértem csak saccoltam) tejszínt
  • 1 zacskó vaníliás cukrot

A pite tálban a vajon megfuttatott almaszeleteket elterítem és erre öntöm a krémet, amit aztán kb. 1/2 óráig sütök úgy 180-200 fokon. Ha nagyon siettek, kihagyhatjátok az almaszeletek vajon való megfuttatását, csak vajazzátok ki a sütőformát és arra tegyétek az almaszeleteket, majd a masszát.

Jó étvágyat a tortához :)

Ági

shutterstock_523539838.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr7414046008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása