Most már biztosan ti is érzitek a mínuszokat, ezért arra gondoltam, hogy egy gyorsan elkészíthető, finom krémleves receptet osztok meg veletek. Garantálom, hogy már az illata is jókedvre derít és a család is kíváncsian fogja várni a végeredményt!
A meleg italok, ételek köztudottan sokat dobnak a hangulatunkon, ezért érdemes ilyenkor több teát és levest fogyasztani.
Az alapanyag a cukkini, amihez egy szintén könnyen elkészíthető köles ropogós készül.
Hozzávalók:
- 1 kisebb cukkini
 - 1 közepes édesburgonya
 - 1 szál répa
 - füstölt szalonna ízlés szerint
 - 1 fej hagyma
 - 1 cikk fokhagyma
 - só, bors ízlés szerint
 - egy bögre főtt köles
 - 10 dkg sajt
 
Így készült:
- A szalonnát apró kockákra vágtam, megpirítottam, majd rádobtam a feldarabolt zöldségeket, felöntöttem vízzel és készre főztem.
 - Mindeközben a kölest is odatettem főni, hogy kész legyen a ropogós alapja is, mire a leves elkészül.
 - Ezután egy botmixer segítségével összepürésítettem a leves alapot, illetve az előzőleg lereszelt sajttal elkezdtem összeállítani a köles ropogóst.
 
Köles ropogós
- A főtt kölest tepsiben kb. 1,5 cm vastagságban eloszlattam, a tetejét megszórtam reszelt sajttal és sütőbe tettem.
 - 15 perc alatt, előre melegített sütőben ropogósra sütöttem.
 

Én úgy vélem, érdemes kísérletezni, hiszen mindig minden helyzetben jót tesz a változatosság!
Remélem tetszett a recept, jó étvágyat kívánok hozzá!
Enikő
