Legjobb anyuka

Pénztárcabarát trükkök iskolaszezonra

2019. augusztus 23. - Ooops! Legjobb anyuka

Régi tornazsák extra csillámporral szebb, mint az új!

(1. rész)

Augusztus végén bármerre nézünk iskolakezdési akciókba botlunk, a heti nagybevásárlás is hosszú füzetsorok között vezet át, aminek a végeredménye egy végtelen hosszú blokk lesz a századik Frozen mintás radírral a kosárban. Bár nehéz elkerülni, hogy ne vegyünk felesleges cuccokat van pár trükk, amivel a régi kedvenceket is új kinézettel küldhetjük a következő osztályba.  Így könnyebb az iskolakezdés a pénztárcának és a nyarat is kitolhatjuk pár együtt töltött DIY órával.

DIY okosan, a szekrény mélyéről

A tavalyi tornazsák idén már nem csak a tornacipőt rejti, hanem szuper erővel ruházza fel a viselőjét és ehhez nem is kell más csak pár megmaradt anyagdarab, színes gombok, textilfesték és rengeteg csillámpor!

unikornis1.jpg

Az egyszarvú tornazsákhoz az a legjobb, ha egyszínű tornazsákot választunk, de akkor sincs baj, ha a tavalyi zsákon még a tavaly divatos minták fellelhetők. A dekorációt a zsákon úgy is elhelyezhetjük, hogy illeszkedjen az eredeti mintákhoz, de textilfestékkel át is festhetjük az egyszarvú „arcának” szánt részt. Így nem érdemes aggódni, ha a zsák használt, a lényeg, hogy jól bírja a strapát és az, hogy elengedjük a fantáziánkat!

Így kezdj bele, lépésről-lépésre:

  1. Kezdő lépésként készítsük elő a zsákot, ellenőrizzük az állapotát és döntsük el, hogy hol lesz az egyszarvú arca. Fessük fel a fejformát, ha szükséges és cseréljük szalagokra az elnyűtt pántokat a teljes összhatás érdekében.
  2. Válogassuk ki a maradék textilekből a virágoknak szánt színes anyagokat és különböző méretű köröket vágjunk ki belőlük. Gyakorlott kézművesek megpróbálkozhatnak a virág formákkal is, de sima körökkel is teljes lesz a látvány. Az a legjobb, ha az erősebb tartással rendelkező anyagokat szánjunk a nagyobb virágoknak és a kisebb szirmokat finomabb szövésű anyagokból vágjuk ki.
  3. Az egyszarvú szarvánál figyeljünk arra, hogy ne legyen túl nagy a zsák méretéhez képest, hiszen akkor inkább egy répának fog tűnni a zsákon, mint elvarázsolt szarvnak.
  4. Vágjuk ki a füleknek szánt anyagokat is, kézzel varjuk össze majd illesszük a zsák szája alá a kitömött szarvakkal együtt. Fontos, hogy elegendő helyet hagyjunk a zsák szája és dekoráció között, hiszen így elkerülhetjük, hogy a zsák összehúzása után meggyűrődjenek a felvart elemek.
  5. Most jöhet a munka sziszifuszi része, hiszen a kis virágokat fel kell helyeznünk a zsákra. A nagyobb virágokat helyezzük fel úgy, hogy a fül és a szarv varrását eltakarjuk. A körök közepére helyezzünk gombokat és azokkal rögzítjük, nem kell arra törekedni, hogy kisimuljon az anyag a varrás közben, ha picit feszül a kör anyaga a gomb alatt, akkor adja ki a várt virág formát. Folytassuk addig a virágok felragasztását, ameddig egész kis csokrot nem kapunk „sörény” gyanánt.
  6. Utolsó előtti lépés, hogy az egyszarvú szemét felrajzoljuk. Ha félünk, hogy nem lesz egyforma a két szem nyugodtan vághatunk sablont, amit fliccel körbe rajzolunk és textilfestékkel kitöltünk.
  7. Egy unikornis nem unikornis csillámpor nélkül, így ne sajnáljuk a csillogó részleteket! Rajzoljunk az unikornisnak csillámó arcpírt, tegyünk a virágok szirmaira vagy akár a szarv csavarodását is jelezhetjük csillámporral.

unikornis2.jpg

Az elkészült tornazsákokat osszátok meg velünk is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr1515020926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása