Legjobb anyuka

Nyári finomság

2019. július 08. - Ooops! Legjobb anyuka

Tudom, hogy az előző posztom is sütis volt, de ennek akkor sem tudtam ellenállni, hiszen itt a szezon és ilyenkor, aki teheti megkóstolja legalább egyszer ezt a szuper finom, gyönyörű és könnyen elkészíthető epres-gyümölcskrémest. Persze biztos akad olyan, aki nem szereti, de akiket én ismerek, mindenki imádja, köztük én is. Könnyű, krémes és gyümölcsös, minden megvan benne, amit szerethetünk. A mi esetünkben persze a legfontosabb, hogy talán ez az első olyan süti, amiből a gyerekek nem szedték ki a gyümölcsöt! ☺ Megették, sőt még azt is mondták, hogy isteni volt. Hát kell ennél több? 

nya_ri_finomsa_g1.jpg

A recept is egyszerű és könnyen elkészíthető. Én személy szerint, egy csomó epret megettem mire elkészült, annyira finom volt és olyan jól esett, még a lelkemnek is! :)

Nagy kedvencem a papírtörlő, amit mi nagyon sokat használunk, szinte mindenhez napi szinten. Ennek ellenére mostanában ez volt az a munkafolyamat, ahol a leginkább a hasznát vettem. Most az Ooops! 4YOU papírtörlőt próbáltam ki, de azért bevetettem az Excellence papírtörlőt is, mert az eper mosása után a víz felitatásához ennél tökéletesebb eszköz nem is kell! 

Gyümölcskrémes recept:

 

Piskóta: 

  • 8 tojás
  • 160g cukor
  • 20dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A sárgáját a cukor felével elkeverjük, a fehérjét pedig a cukor másik felével felverjük, majd az egészet összedolgozzuk a lisztes, sütőporos keverékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és az előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20 percig sütjük.

Krém: 

  • 4 csomag vaníliás puding
  • 12 evőkanál cukor
  • 2 liter tej
  • 4 tojás
  • 2 púpozott evőkanál liszt

A pudingporokat kevés tejjel, a cukorral, a liszttel, illetve a tojások sárgáival elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd forrás után a masszába keverjük és sűrűre főzzük. A fehérjét habbá verjük és a tűzről levett pudingba keverjük, még melegen. 

Az epret megmossuk, megszárítjuk és a piskótára rakjuk. A piskóta szélét levágjuk és a sütőben hagyjuk száradni, amíg elkészül a süti. A végén a kiszáradt piskóta széleket összemorzsoljuk és a krém tetejére szórjuk. 

nya_ri_finomsa_g2.jpg

Mindenképpen próbáljátok ki és számoljatok be a fogadtatásról a családtagok körében!

Erika

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr9114931484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása