Legjobb anyuka

Én kis kertész legény vagyok!

2019. április 15. - Ooops! Legjobb anyuka

A kirándulások mellett lassan mindenki belefogott a kert rendbe rakásába. Nincs ez másként nálunk sem. A lányaim is részt vesznek a munkálatokban hosszabb-rövidebb ideig, főleg, ha ültetésről van szó. Leginkább a fűmagok kiszórását és betaposását szeretik, de azzal mi még várunk 2-3 hetet, mert biztosra megyünk.

Kert a kertben

Nagyon szeretjük a sziklakerteket és amikor sétálni megyünk, akkor figyeljük a kertekben megbújó ötleteket. A szomszéd néni is mindig ad nekünk pár virághagymát, szóval elég jó dolgunk van. Persze egy kis sziklakertet nem csak a kertes házban élők készíthetnek, ezek a lakótelepi házak előtt, iskolák, óvodák udvarán is nagyon jól mutatnak. Ugyan a miénk most frissen készült, ezért még nem nőttek össze a növények, de azért nagyon elégedettek vagyunk vele.

kerte_sz2.jpg

Apró meglepetések

Az egyik kedvencünk, több éves fennállása után épp idén érett meg a cserére. Ez pedig a fatörzsbe ültetett kövirózsa. Ezek a hálás növénykék tényleg a legzordabb körülmények között is megélnek, így egy egész kicsi föld is elég számukra, hogy fejlődjenek. Mi pedig szeretjük, mert nagyon látványos lesz tőle a kert.

kerte_sz1.jpg

Sárfalu

Szintén nagyon kedves elfoglaltsága a lányoknak a sárban való “dagonyázás”. Nyáron persze lényegesen könnyebb a tisztálkodás egy alapos sarazás után, de azért most is megoldjuk. Nagyon szeretnek apró kis házakat, padokat, tűzrakót készíteni sárból, ágakból, kavicsokból, amit a kertben találnak. A kisebb játékfiguráikkal való játék pedig hosszú órákig - vagy csak nekem tűnik annyinak, ha már fél órát veszekedés nélkül töltenek - leköti őket.

kerte_sz3.jpg

Mindenkinek szép és virágos tavaszt kívánok!

Niki

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr1614765630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása