Legjobb anyuka

Bál, bál, maszkabál!

2019. február 07. - Ooops! Legjobb anyuka

Két gyerekkel természetes, hogy nálunk nagy készülődés előzi meg a farsangolást. Nem szeretem a készen megvásárolható jelmezeket, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs itthon néhány boszorkány, tündér, Elza ruha, amik időről-időre jó szolgálatot tesznek, mert a lányok imádnak beöltözni mindenféle alkalom nélkül is. Mivel két lányom van, általában a nagyobbik az, aki átgondoltan kinyilvánítja, hogy minek akar beöltözni a farsangi mulatságban, a kicsi pedig lelkes követőként nyilván ugyanaz szeretne lenni. Az idei év győztese pedig a…

 

Rocksztár jelmez!

 

Na itt azért egészen könnyű dolgunk lesz, hiszen ezt azt leszaggatunk a gyerekről, itt-ott rátekerünk és kész is. :) Ebben viszont nem sok élvezet lenne, ezért néhány kiegészítőt azért gyártottunk hozzá házilag, mert nekem a farsang egyik nagy élménye az itthoni ötletelés, készülődés. Alapnak felhasználunk egy rózsaszín harisnyát, amire ráhúzunk egy fekete harisnyát, amit alaposan kilyukasztgatunk. Bakancs vagy csizma, egy vagány szoknya vagy farmer rövidnadrág és kész is. Felülre szintén ennek a két színnek a kombinációja jön, egy rózsaszín trikó vagy póló, rá pedig egy fekete. A feketét hátul vízszintesen bevagdossuk, előre pedig egy csillagot varrunk, esetleg jöhet egy ROCK felirat is. :) Farmer mellény, bőrkabát mind jó lehet, ha van otthon.

 

Gitár és mikrofon

 

Ami igazán rocksztárrá teszi a zenészt, az a hangszere. Természetesen nálunk itt is a rózsaszín érvényesült, némi csillogó aranydíszítéssel. Egyszerű kartonpapír, színes és dekor papír és némi ragasztó. A mikrofonhoz papír guriga, színes papír, ping-pong labda, csillámpor és további rengeteg ragasztó szükséges. Az alábbiakban láthatjátok hogyan készültek.

rockstar7.jpg

rockstar4.jpg

rockstar6.jpg

rockstar3.jpg

rockstar5.jpg

rockstar2.jpg

rockstar1.jpg

Egyéb kiegészítők

 

Itt persze még nincs vége a dolognak, hiszen az ördög a részletekben lakozik. A hajukat felcopfozzuk és tupírozzuk, aztán egy kis hajszínező krétával is megbolondítjuk. Az arcra még jön néhány csillag alakú csillámtetkó és persze karkötők és nyakláncok számolatlanul. A jelmezes ládánk rejteget necc kesztyűt is, így azt is felhasználjuk. Rendeltem piramis alakú szegecseket is, ha időben megjönnek, akkor régi kord- vagy farmer nadrágból készítünk karkötőket kiszegecselve. Mehet belőle a mellényre, kabátra, nadrágra is ha nem sajnáljátok. Egy vagány kendő fejpántnak és még akár a combra is. A karjukra még felrakunk néhány műtetkót és kész is vagyunk. Nagyobbaknak, vagy aki nem ellenzi a fekete körömlakk is menő.

Nálatok milyen jelmez készül idén? Osszátok meg velünk, mert én például gyűjtöm az ötleteket. :)

Vidám farsangolást kívánok!

 

Niki

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr8114613218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása