Legjobb anyuka

Előzzük meg az őszi megfázást!

2018. október 01. - Ooops! Legjobbanyuka

Hihetetlen, milyen gyorsan elrepült a nyár! Mintha csak most lett volna, hogy óriási ováció fogadta az iskola udvarán a vakáció kezdetét, ma meg már emlékeimbe feledkezve ülök a könyvek fölött, és lázasan csomagolom be őket. Mindhárom leánykámét…

Kezdődik a suliszezon

Igen, nagy esemény volt nálunk szeptember 3-án! A legkisebb leánykám is beült az iskolapadba. Vegyes érzelmekkel gondolok az előttünk álló időszakra. Boldog és büszke vagyok, hogy három gyönyörű, okos leányzóm kezdi meg a tanévet. Boldog vagyok, mert egészségesek és életvidámak. Ám az örömöm közé félelem is vegyül. Hogy veszik majd az akadályokat? A picurkám vajon hogy boldogul a számok-betűk világában? A középső gyermekem vajon jól dönt-e majd a továbbtanulást illetően? És a legnagyobb, aki ismét elfoglalta a kollégiumi szobáját, hogy küzd meg a mindennapokkal az anyukája nélkül?… 

Ezernyi kérdés, ezernyi érzés kavarog most bennem, miközben lázasan készülök és agyalok, hogy mi az, amire a lányoknak szüksége van az évkezdéshez. Természetesen előrelátó anyaként nem csak az a feladatom, hogy a tanszereket beszerezzem számukra, hanem az is, hogy gondoljak a testi-lelki egészségük megőrzésére is, hiszen ez a legfontosabb ahhoz, hogy jól tudjanak majd teljesíteni.

Igyekszem minél több időt velük tölteni, sokat beszélgetni, és egymásból töltődni.

Feltuningoljuk az immunrendszert

Mivel az elmúlt napok időjárása arra utal, hogy nem csak naptár szerint köszöntött be az ősz, ezért gondolnom kell az egészségükre, illetve a betegségek megelőzésére is. Fel kell készülnöm arra, hogy egy kicsit „feltuningoljam” a csajok immunrendszerét, ezért itthonra és persze a kollégiumba is be kellett vásárolnom mindenféle csodaszerekből.

Minden leánykámnak beszereztem már a kedvenc ízesítésű teáját, valamint extra adag mézet, citromot és gyömbért tankoltam fel a spájzban. A nagy dózisú C-vitamint is elkezdtük már szedni, valamint a fokozott gyümölcs- és zöldségfogyasztásra is jobban odafigyelek.

kep2_1.jpg

Nem maradhat ki sem az iskolatáskából, sem a bőröndből a papír zsebkendő sem, mert ebben az időszakban biztosan gyakrabban kell majd használniuk. Igyekszem még arra is odafigyelni, hogy mindenkinek a megfelelő csomagolásút és mintázatút válasszam.

kep1.jpg

Így már egész biztos, hogy testileg-lelkileg felkészültünk az őszre.

Szóval: Kedves Ősz, mi várunk!!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr1714275317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása