Legjobb anyuka

Otthoni szépségápolás

2018. szeptember 07. - Ooops! Legjobbanyuka

Az anyaság mellett azt hiszem a saját felelősségünk, hogy mit kezdünk magunkkal nőként annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A kialvatlanság, folyamatos aggódás sajnos nyomot hagy a bőrünkön, amit akár otthon is elkészíthető, egyszerű alapanyagokból készült arcradírral, arcpakolással kezelhetünk. Hoztam pár ilyen, nekem bevált ötletet, ami könnyen kivitelezhető.

Mézes-zabpelyhes arcradír és maszk

Hozzávalók:

  • 2 ek. zabpehely
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. olívaolaj

welness_3.jpg

A fenti hozzávalókat keverjük össze addig, amíg ragacsos masszát nem kapunk, majd ezt körkörös mozdulatokkal vigyük fel az arcra és hagyjuk hatni 10-15 percig. Az egyik kedvencem, mert hidratál és tisztít.

Uborkás szemkörnyékápoló

A legkritikusabb része az arcnak a szem és környéke, mert bizony nagyon látványosan tükrözi, hogy mennyire vagyunk kialvatlanok, fáradtak. Az uborka szeleteket előszeretettel használtam eddig is, de nemrég kipróbáltam egy kevert maszkot, ami eléri a szem belső és külső sarkát is, így sokkal hatásosabb. A másik alkotó eleme a rózsa, ami elárulom, az egyik kedvenc virágom!

 welness_2.jpg

Amire szükség lesz:

  • fél uborka
  • rózsaolaj vagy víz
  • arctisztító korong
  • turmixgép

A korongokat ollóval vágjuk félhold alakúra, így pont passzol majd a szem alatti területre. Turmixgépbe dobáljuk bele a feldarabolt uborkát és turmixolás közben lassan adagoljuk hozzá a rózsa olajat, vagy a vizet. Miután elkészültünk mártsuk bele a pépbe a félhold alakú pamut korongokat, nyomkodjuk ki a felesleget és helyezzük fel a szem alatti részre.

Tipp:  A felitatott korongokat tegyük kis időre a hűtőbe. Amíg megisszuk a reggeli kávét, addig tegyük fel a pakolást és hagyjuk hatni 10-15 percre.

Rózsavíz

welness_6.jpg

A rózsaolajat vagy vizet akár otthon is elkészíthetjük. Egy jól zárható üvegbe tegyünk szárított rózsaszirmokat, öntsük fel növényi olajjal és pár napig hagyjuk állni. Hűtőben tárolva sokáig felhasználható.

welness_1.jpg

Bőrradír egyszerűen

A mitesszerekre is van egy bevált ötletem. Egy egyszerű sós, szódabikarbónás arcradír ami könnyedén elkészíthető és a hatás garantált.

Hozzávalók:

  • ½ evőkanál finom szemű só
  • ½ evőkanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál olívaolaj

 welness_5.jpg

A hozzávalókat keverjük össze, majd finom mozdulatokkal vigyük fel az arcbőrre, de a szem környékét hagyjuk ki. Néhány perc eltelte után langyos vízzel mossuk le.

Ha tetszett és bevált, akkor oszd meg másokkal is!

 Enikő

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr7914228261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása