Legjobb anyuka

Javában tart a nyár!

2018. augusztus 16. - Ooops! Legjobbanyuka

A nyár egyik legnagyobb kihívása, hogy mindig mindenki kellően sok folyadékot igyon. A víz a legjobb megoldás, de a gyerekeknél nem árt egy kicsit izgalmasabbá tenni a vízfogyasztást. A limonádék, jeges nyári italok gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek. Hoztam is egy-két receptet ízelítőül és ötletadónak!

Citromos víz (mindenkinek)

A legegyszerűbb, ha egy kis üvegbe beledobálunk jeget, citromkarikákat, mentát és felöntjük ásványvízzel. Kellemesen savanykás és remek szomjoltó. Szívószállal a legmókásabb meginni!

 legjobb_anyuka_01.png

Szedres limonádé lime-al (gyerekeknek)

Hozzávalók:

●      200 g szeder

●      200 ml ásványvíz

●      1 db lime

●      jégkocka

●      20 g cukor vagy méz

legjobb_anyuka_03.png
Mossuk meg a szedret és nyomkodjuk át egy szitán. Keverjük össze a kapott gyümölcslevet a lime-al és mézzel vagy cukorral.
Egy pohárba öntsük bele az ásványvizet, adjuk hozzá lime-os gyümölcslevet, majd keverjük össze és adjunk hozzá néhány jégkockát, valamint egész szeder szemeket. A mennyiségeket persze mindenki kitapasztalja majd a saját ízlése szerint.

legjobb_anyuka_02.jpg

Rosé málna sörbettel (felnőtteknek)

Az egyik nagy kedvencem rosé-ból!


Szükségünk lesz:

  • 1 üveg rosé pezsgőre vagy borra
  • málna sörbetre
  • friss fűszernövényre, például rozmaringra vagy mentára.

Az első és legfontosabb lépésként készítsük el a málna sörbetet.

Hozzávalók:

●      30 dkg málna

●      15 dkg cukor

●        3 dl víz

●        1 kk citromlé

Elkészítés:

  • A málna szemeket hideg vízzel mossuk át.

 

  • A vizet és a kristálycukrot öntsük egy kis lábosba, majd folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad, ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

 

  • A málnát egy villával szétnyomkodjuk, fedeles edénybe tesszük, rácsepegtetjük a citromlevet, majd apránként hozzáöntjük a lehűlt cukros vizet. Közben folyamatosan keverjük.

 

  • Az edényt befedjük, és 5-6 órára a fagyasztóba tesszük. Óránként egyszer elővesszük, és alaposan átkeverjük; keverés során minél több levegőt juttassunk a sörbetbe, mert annál finomabb lesz a végeredmény.


Amikor elkészült a finomság, egy fagyis kanállal tegyünk a pezsgős poharak aljára, öntsük rá a pezsgőt vagy bort és a kiválasztott fűszernővénnyel díszítsük.

Legyen további csodaszép nyaratok, tele élményekkel!

Enikő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr9314184639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása