Legjobb anyuka

Scrapbook, avagy a színes ötletek könyve

2018. szeptember 17. - Ooops! Legjobbanyuka

Gondolom mindenki hallott már a scrapbookról, ami képes albumot jelent, de talán a kreatív album jobban illik rá. Ma már rengeteg féle hozzávalót vásárolhatunk, ha egy ilyen album alkotásába fogunk. Készíthetünk saját határidőnaplót, szakácskönyvet, megörökíthetjük benne a nyári élményeinket, de akár a gyerekeket is rávehetjük, hogy készítsenek saját albumokat. Lehet például saját dizájner, autós, dínós, kísérletezős vagy ruhatervező füzetük.

Kezdetben elég, ha vesztek egy sima füzetet, esetleg néhány dekorszalagot és használjatok fel szinte bármit, amit otthon találtok. Nálunk például az első “dekorszalag” egy rózsaszín maszkolószalag volt a garázsból. Később, ha beleszerettek a scrapbookozásba, szinte biztos, hogy rengeteg féle filcetek, kiszúróformátok, ragasztószalagotok, sablonotok lesz. Mi a lányokkal nagyon szeretjük ezeket a színes holmikat és ajándék csomagoláskor, vagy kézzel készített ajándékok gyártásakor nagyon jól jönnek.

Sablonnal vagy anélkül

A sablonok rendkívül praktikusak, ha sok apró jelölést akartok készíteni, de akinek nincs olyan jó kézügyessége, hogy szabad kézzel rajzolja meg a fejlécet vagy más mintákat, akkor ahhoz is találtok szuper jókat. Mi nagyon sok ötletet szereztünk már ehhez is a netről.

22.jpg

A különböző képek nézegetése közben pedig beindul a fantáziánk, aztán ontjuk magunkból a saját elképzeléseket is.

444.jpg

Fontos a külső

A füzet borítóját is készíthetitek ti magatok. Rajzolhatjátok, de akár ragaszthattok is rá. Jól nézhet ki mondjuk farmer vagy csipke rajta. Az ügyes kezűek akár a papír varrásával is megpróbálkozhatnak, a lényeg, hogy olyan legyen, ami tükrözi a tulajdonosát, hiszen ezeknek az albumoknak éppen ez a lényegük.

11.jpg

Remek időtöltés

Tudom, hogy készen is nagyon szép füzeteket és albumokat lehet vásárolni, de a scrapbookozásnak a varázsa számomra abban rejlik, hogy teljesen egyedit és a saját ízlésemnek, hangulatomnak megfelelőt készíthetek. A lányok imádják az előre rajzolt babákat “öltöztetni”. Van, hogy szalvéta szoknyát, ceruza hegyezék hajat, arany csokipapír táskát kapnak. A kész füzeteket pedig elrakom emlékbe.

Általában együtt kreatívkodunk, de a nagyobbik lányom már egyedül is nekiül alkotni. Az egyik íratlan szabály nálunk az, hogy ha nincs otthon valami, ami kellene, akkor azt megoldjuk olyan dolgokból, ami van otthon és nem rohanunk rögtön a boltba.

Ajándéknak sem utolsó, például nagyszülőknek a gyerekekről egy olyan album, amiben nem csak fotók vannak, hanem a gyerekek képei mellett a kéz-, láb-, ujjlenyomatuk, rajzaik, hajtincsük is. A belépő a cirkuszba, a kedvenc sütijük receptje, egy szivecske alakú anyagdarab az első body-ból, préselt levelek. Rengeteg ötletet találhattok hozzá a neten is, de a legjobb benne, hogy elszabadulhat a fantáziátok, és amíg csináljátok kicsit újra gyerekek lehettek. Legalábbis én így érzem magam, amikor lelkesen színezek és ragasztgatok.

 Ti próbáltátok már a scrapbook-ot?

333_1.jpg

Osszátok meg velünk az ötleteiteket, hogy mi is kipróbálhassuk :)

Niki

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr4514245219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása