Legjobb anyuka

Végre tavasz, jó idő, irány a szabadba….

2018. április 12. - Ooops! Legjobbanyuka

Reméljük most már visszafordíthatatlanul elérkezett a tavasz, és ezzel együtt a szabadban történő játék ideje is. A gyerekek alig várták, amióta kisütött a nap állandóan kinn lennének. Persze még csalóka az időjárás, mi is meg vagyunk fázva. Enyhe torokfájás, és szűnni nem akaró köhögés, orrfújás. De még így is ez a szuper tavaszi napsütés kicsalogatja az embert a szabadba. Tavasz a kedvenc évszakom, szerintem a legszebb évszak. Csodás, ahogy a természet újjáéled és kibontakozik. Az első meleg napsugarak, a virágba borult fák, illatok, madarak csicsergése, órákig tudnék erről írni, de most nem ez a lényeg. A lényeg, hogy hoztam nektek pár trükköt, ami szerintem a legjobb anyukáknak már nem újdonság, de mindig hasznosak és jól jönnek adott helyzetben.

erika_tavasz_1.jpg

Szóval itt vagyunk a tavasz küszöbén, kiszabaduló gyerekekkel, de még azért van mire figyelni, hiszen a gyerekek valami fantasztikus képességgel rendelkeznek, amivel megtalálják az udvaron azokat a helyeket, ahol sár van. Ami természetesen a nagy felszabadult játék közben cipőre, ruhára kerül, és nem mindig egyszerű eltávolítani. De persze ez nem lehet akadálya egy szuper játéknak, szóval mindent be kell vetni. A sarat úgy a legkönnyebb eltávolítani, ha gyorsan beáztatjuk és a nagyját kimossuk a ruhából. Utána mehet a mosógépbe, vagy a másik megoldás, ha hagyjuk megszáradni, és könnyedén le lehet seperni a ruháról, kinek melyik a szimpatikusabb.

erika_tavasz_2.jpg

Én a legutóbbi kiruccanás után az áztatást választottam, és elég hosszú időbe telt mire a cipők talpából kikapartam a sarat. Viszont jártam már úgy, hogy hagytam megszáradni, hogy majd lazán leverem a talpáról, és nem jött le, akármit is csináltam vele. Szóval nekem az áztatás, és műanyag késsel kaparás vált be. Legutóbb mikor itt volt nővérem kisfia, akkor is udvaron voltak a csemeték és fociztak. Szuper jó volt, nagyon boldogan kipirulva jöttek be, de mivel fociztak és volt becsúszás, beletört a fű a nadrágba. Szerintem a fűfoltnál az azonnali áztatás és akár folteltávolítóval dörzsölés vált be, utána irány a mosógép és nyoma sem maradt a foltnak. A fűnél nem szabad várni, hogy megszáradjon a folt.

Vannak olyan ruhák, amik nálunk sajnos a szakadást sem úszták meg, de erre nekünk a vasalható minták váltak be.  Olyan jópofa foltok vannak, és így a ruha még ha játszóra, vagy itthonra is de használható, mert nem kell azonnal eldobni és a gyerekek szeretik a szép kis figurákat a ruhákon.

erika_3.jpg

Pár trükk a foltokra

Nálunk előszeretettel rajzolnak tollal és filctollal, na ezek a tintafoltok fel tudják adni a leckét. Erre alkalmas:

  • körömlakklemosó
  • aceton,
  • vagy a tiszta szesz, az áztatás
  • van, aki szerint a só is kiszedi a ruhából a tintafoltokat

Bár én sokszor igazából mindent bevetek és reménykedem, hogy valami beválik. Egyszer emlékszem a kicsi lány úgy gondolta befesti az arcát filctollal, és vastagon a pofijára rajzolt. Hát borzalmas látvány volt, na ott mindent be kellett vetni, volt nedvestörlő, ecet, acetonmentes körömlakklemosó, mindenből egy picike nehogy irritálja a bőrét. De lejött, nem teljesen, de végül szépen lekopott. De akadt nálunk kanapéra rajzolt golyóstoll rajz is, amit a sárga textilbőrről szintén nem volt könnyű leszedni, ott aztán ugyanezeket, és folteltávolítót vetettünk be sikerrel. De nem egyszer fordult elő, hogy asztalra, vagy a falra rajzoltak. A gyerekek mindig kitalálnak valamit. Gyurma a ruhába ragadva, szőnyegbe, csokifolt, tintafolt, fűfolt, sárfolt. De ezektől válik belőlünk szuperanyuka, mert mindent kipróbálunk ilyen helyzetekben, és ami beválik azokat megosztjuk egymással is.

Ha van használható szuper ötlet a foltokra, ti is osszátok meg velünk alul, a posztban kommentként. Kívánok mindenkinek szuper tavaszi programokat és boldog gyerekeket, foltmentes felhőtlen szabadtéri programokat.

Üdv, Erika :)

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr6413831276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása