Legjobb anyuka

5+1 tavaszi program Budapesten

2019. április 08. - Ooops! Legjobb anyuka

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, és nem győzünk rácsodálkozni a virágzó fákra, az aranyesőre, a magnóliára. Ha neked is az az érzésed, hogy szinte bűn gyönyörű időben a négy fal között kuksolni, akkor neked szól a következő írás, amiben 5+1 budapesti és Budapest-közeli klassz családi kirándulóhelyet ajánlok nektek.

Margitsziget

A megunhatatlan. Minden évszakban különleges, de tavasszal a legszebb. Mindegy, hogy sétálgatva fedezitek fel, vagy béreltek egy Bringóhintót és azon tekerve járjátok be, utánozhatatlan a hangulata. Üljetek le egy padra és bámuljátok a Dunát, vagy terítsetek le egy plédet a fűbe és hallgassátok a madárcsicsergést! A Margitszigeten található egy ingyenes mini állatkert is, ahol testközelből lehet látni gólyát, pávát, kacsákat, őzet és szamarat. A zenélő szökőkúthoz minden egész órakor érdemes elsétálni, mert akkor az éppen aktuális stílusú (gyerekdalok, rock vagy komolyzene) muzsika ritmusára kapcsol be és szökik az égbe a víz, (április végétől 11:00-21:00 óráig).

Libegő

Ez is négy évszakos program, de tavasszal azért különleges, mert fentről figyelhetjük meg, hogyan ébredezik a természet, hogyan zöldül az erdő, és ha csendben maradunk, nemcsak a madarak dalát, de még a légy zümmögését is hallhatjuk. Induljatok a Zugligeti állomástól fel a János hegyig, majd érkezés után sétáljatok fel az Erzsébet kilátóhoz. Sissy is innen gyönyörködött a tájban, igaz akkor még nyoma sem volt a kilátónak, hiszen az később az ő tiszteletére épült. https://www.bkv.hu/hu/jarmuveink/libego/

Naplás tó

Tudtátok, hogy a XVI. és a XVII. kerület között található Naplás tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, aminek az egyik különlegessége, hogy itt él az egyetlen Magyarországon őshonos teknősfaj, a mocsári teknős? Talán emiatt is természetvédelmi terület. A hangulatos tó körül tanösvényt építettek ki, így kényelmesen körbejárhatjuk. Egy szakaszon kukoricaföld mellett vezet az út, majd a tavat megkerülve az erdőben folytatódik, így, ha a szemléltető táblák mindegyikét elolvassátok, szinte észrevétlenül tanulhattok, de mindenképpen feltöltődhettek.

Kopaszi gát

Ha szeretsz a vízparton andalogni, akkor erre az egyik legideálisabb helyszín a Kopaszi gát, ahol az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy ott: Fűre lépni szabad! A mintegy 900 méter hosszan a Dunába nyúló gát a Lágymányosi-öblöt választja el a Dunától. Érdemes piknik plédet vinni, és akkor sem kell elkeseredni, ha nem csomagoltatok harapnivalót, mert jobbnál jobb kis bisztrók kínálata közül választhattok. A kiépített sétálóhely ideális görkorcsolyázásra, rollerezésre is.

program1.jpg

Hármashatár-hegy- Guckler Károly kilátó

A híres erdőmesterről elnevezett kilátóból 360 fokos panorámát élvezhetünk a Hármashatár-hegy tetejéről. A leginkább egy focilabdára emlékeztető építményről gyönyörű körpanoráma nyílik Budapestre, a Dunára és a környező hegyekre. Érdemes a tanösvény útját követni. http://parkerdo.hu/turizmus/latnivalok/guckler-karoly-kilatopont/

+1 Budakeszi Vadaspark

A Budapest belvárosától mindössze 20 percre található vadasparkban, sétálgatás közben, több mint 50 állatfajt lehet megcsodálni természetes, erdei környezetben. Állatsimogató, kalandpark, játszótér és változatos programok gondoskodnak arról, hogy egy pillanatig se unatkozhassunk. Az állatokról szóló információs táblák pedig olyan kreatívan és érdekfeszítően vannak megfogalmazva, hogy alig várod, hogy a következőt olvashasd. https://budakeszivadaspark.hu/

Tipp: Elemózsia nélkül ne induljatok útnak, mert a friss levegőn garantáltan megéheznek a gyerekek (és a felnőttek is)! Mi mindig viszünk valami harapnivalót, szendvicset magunkkal, amit az elegáns és környezettudatos Ooops! Excellence szalvétába csomagolok.

program2.jpg

 

Ági

labnyomok.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr214748629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása