Legjobb anyuka

Készülünk a farsangra

2019. február 25. - Ooops! Legjobb anyuka

Avagy a lényegtelen, de lényeges apróságok

 

Minden évben több hetes tortúra kirimánkodni a nagyfiamból, minek szeretne öltözni farsangkor. Van, ami ciki, van, ami ijesztő, van, ami gyerekes... Sok képet végignéztünk, licitálós oldalakat, újat, használtat. Aztán végre döntött. Idén ninja szeretne lenni. Aztán jönnek az apróságok: kell nunchaku, shuriken, katana, épp csak kínai evőpálcika nem. Anya meg mindent megold. Éjjelbe nyúlóan dobócsillagokat barkácsol széles, fémes csillogású szigetelő szalagból, kartonból… Nunchakut is szereztünk, de rögtön szétesett pár pörgetés után (Bruce Lee: A sárkány visszatér című filmje kellően inspiráló), így ott is kellett a home-made rásegítés: új láncszemek drótból a műanyag helyett, meg egy kis kötéltekercselés a “botok” rögzítésére… és még két hét a farsang! Addig ötször újra csináljuk...

jelmezek1.jpg

A kiegészítők hatalma

 

Felnőttként tudjuk, hogy egy jelmezbálon lazán eladhatjuk magunkat ördögnek, cicának, csak épp szarv/fül/farok kell. Boszi sapka, raszta frizura, sikoly álarc, és megvan a jelmez is. Pár filléres gumi kígyó egy hajráfra, és kész a jó kis medúza fej. Sokszor pár apróság kell csak, és készen állunk egy jó kis maszkabálra! Tavaly két napig kerestem a férjem régi, katonai dögcéduláját, hogy terepszínű gatyában, zöld sapkában, atlétában vagány kommandós legyek – a babás-spinninges farsangunkon :)

jelmezek2.jpg

Parti-arcok akcióban

 

Ha már az apróságoknál tartunk: próbáltátok már, hogy egy szülinapi bulin, gyerekzsongásos kerti-partin milyen sikert arathat, ha mindenki kap valamilyen azonos típusú kiegészítőt, például álarcot? A lego-arcok manapság igen népszerűek, de a kartonból öt perc alatt körbe rajzolt és kivágott álarcokkal is fel lehet dobni egy bulit. Régen egy álarcosbálra belépve az inas tálcán hozta a szemeket eltakaró maszk kínálatot, ma ezt a buli kezdetén szervírozhatjuk mi magunk, saját kútfőből, ha van hozzá “értő közönség”, azaz kellően zizi haverok vagy gyereksereg. Papírtányérokból kicsi színezős/ragasztós rásegítéssel klassz nyuszi-maci-róka arc készíthető, amit hurkapálcikával vagy oldalt gumizva maszkká formálhatunk, de kis origami technikával 3D-s álarcokat is hajtogathatunk. Ehhez azért már több elszántság kell, de az eredmény magáért beszél.

jelmezek3.jpg

jelmezek4.jpg

jelmezek5.jpg

Inspirációk a hétköznapokból

 

Karácsonykor Ádámmal elmentünk az Álomutazók előadásra, és meglepett milyen egyszerű technikákkal varázsoltak jelmezeket egy ilyen nagy, látványos showra. A szereplők “haja” nagyjából színes, pöndörített kartonpapírnak hatott, az alvós bárányok “bundája” sok kis tömött textil gombóc volt összesűrítve egymás mellé. Ha kellően elszántak vagyunk, nem is olyan nagy munka összedobni egy ilyet (bár nem árt egy jó alvó, időben kidőlő törpicsek a lelkes anyu mellé :)).

 

Évi

 

 

 

 

Képek forrása Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr8914653229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása