Sajtos kuszkuszos zöldségfasírt
Az egyik legnagyobb kihívás anyaként, hogy a gyerekünkkel megszerettessük a zöldségeket, nálunk az egyik jolly joker a fasírt (-húsgolyó)!
Hoztam pár, nekünk bevált tippet:
- az alap fasírt masszához adjunk reszelt zöldségeket
- ha a gyerek(ek) szereti a ropogós ételeket, akkor adjunk hozzá kuszkuszt ami sütés közben egy ropogós réteget képez
- szerezzünk be különböző szilikonos muffin formákat, ebben készítsük el a fasírtokat, ezzel felkelthetjük az érdeklődésüket
- ha csak zöldségekből szeretnénk készíteni a fasírtot akkor sajttal, tojással tegyük még ízletesebbé
- érdemes sütőben sütni, így nem lesz túl zsíros és sokkal szaftosabb lesz a végeredmény
- vonjuk be a gyerekeket, adjunk feladatokat a koruknak megfelelően
Az alábbi gyorsan elkészíthető zöldségfasírtot ajánlom, amit tuti imádni fog az egész család!
A fasírt formázásához már a kisebb korosztályt is bátran bevonhatjuk.
Hozzávalók:
500 g darált hús
1 hámozott reszelt cukkini
1 nagyobb hámozott, reszelt édesburgonya
1 megtisztított, reszelt sárgarépa
1 közepes apróra vágott vöröshagyma
2 zúzott fokhagyma
2 egész tojás
25 dkg reszelt sajt
1 bögre kuszkusz (nem kell megfőzni!)
só, bors, kakukkfű
Elkészítés
A lereszelt zöldségeket egy tálban keverjük össze a darált hússal, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymát, a két egész tojást, a reszelt sajtot és a kuszkuszt. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, majd alaposan dolgozzuk össze.
Formázzunk kb. 3 centi átmérőjű golyókat a masszából, előmelegített sütőben 200-as hőfokon süssük aranybarnára.
Remélem, találtok használható tippeket, amiket ki is próbáltok!
Enikő :)