Legjobb anyuka

Tavaszi “fitt és friss”- kisokos

2018. május 22. - Ooops! Legjobbanyuka

Hetek óta gyanúsan rendezett nappalira érek haza. Sehol a szétszórt építőkockák, fajátékok, sehol egy elhagyott kisautó vagy könyv. A rejtély megoldása egyszerű: mióta beköszöntött a tavasz (úgy az igazi, nem a havas-húsvétos-másikautóbaülős), azóta megérkezve az óvoda-bölcsődéből nem mennek be a srácok a házba. Kismotorra ülnek, csúszdára szaladnak, labdázni kezdenek… ők is bezsonganak a tavasztól, az illatos levegőtől, a sokasodó állathangoktól. Csak bírjuk velük tartani a tempót a téli tunyaság után!

Bicóra, rollerre, kismotorra fel!

Elkezdtem újra dolgozni, mondtam már? Pocsék dolog reggel beadni a bölcsibe-oviba a gyerkőcöket, és utána 8 órát gályázni és este hatra hazaérni, de sikerült a napokban 6 órás munkaidőt kiharcolnom, így finomítunk ezen a dolgon. Cserébe lesznek olyan napok, amikor a nagyot apa viszi, majd délután mennek úszni, én meg a kicsivel bringázok bölcsibe, majd munkába, és hazafelé összeszedem. Csodaszép a fővárosi Duna-part mellett végigtekerni reggel és délután, és talán a fürdőruhából sem buggyanok ki júniusban kellő számú letekert óra után :)

A hatévesem két éve magabiztosan bringázik, a kicsi még a legkisebb méretű motort hajtja, de talán neki nincs is szüksége a nyári fitt alakra. Nem egy olyan délután volt mostanában, amikor arra jöttem haza, hogy a hátsó kertben Ádám és apa rollerrel kergetőzik, a kicsi meg a kismotoron zsong körülöttük, mindezt ugatja egy felajzott, játékos retriever!

eva_frissesfitt_2.png

Tavaszi étkek vétekmentesen

A kerti rohangászás után jól esik egy kis gyümölcs: ha a kész, felvágott “vegyigyümi” várja a srácokat a teraszon, akkor gyorsan felfüggeszthető a játék. Ilyenkor a kezdődő melegben nekünk felnőtteknek is jobban esik egy könnyű saláta, valamint nálunk nagyon mennek a halételek (és nem csak azért, mert pecázunk). A pisztráng, a durbincs úgy sem fogható a Kis-Dunán, ezekért mi is a boltba megyünk. Szerencsére a gyerekek is szeretik a sült halat. Élmény látni, amikor a kicsi is kétpofára tömi a szálkamentes falatokat :)

eva_frissesfitt_1.png

Piacolás a gyerkőccel

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én kicsi koromban utáltam a piacot: hangos kofák, büdös halpultok, kiabálás, káosz mindenhol. Felnőtt fejjel viszont tudom értékelni a friss házi zöldséget, gyümölcsöt, kézműves sajtokat, húsválasztékot, bár a piaci környezet is kulturáltabb, mint 30 éve. Kisgyerekes anyukaként élmény végig járni a standokon, köszönni a már ismerős eladóknak, akik a gyerek kezébe is csúsztatnak valamit (egy bónusz alma, uborka, sajt darab mindig elvarázsolja a törpéket).

Ti hogyan töltekeztek fel a téli vitaminhiány után? Mennyivel mozgásdúsabb a tavasz? Hogyan próbáltok nyáriruha-kompatibilis alakot ölteni? :)

Évi

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr7713993048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása