Hamis somlói

2018. október 12. - Ooops! Legjobbanyuka

Korábban már közzétettem itt, az Ooops! ‘Legjobb anyuka’ blogon egy sütemény receptet, ami leginkább váratlan vendégek érkezése esetén jön jól. Most egy újabb, gyorsan összedobható finomság receptjét írom le, amiről azt kell tudni, hogy egy gazdag előétel, leves és főétel után, a konyhai tevékenységektől kissé elfáradva, valami kanalazható finomsággal szerettem volna lezárni a menüsort. Már többször elkészítettem ezt az extra gyors és finom hamis somlói galuskát, amelynek az íze nem tudom miért, de az igazihoz eszméletlenül hasonlít, így biztosra mentem vele. 

Villámgyorsan elkészül és villámgyorsan elfogy

Pillanatok alatt el is fogyott és a szokásos értékeléskor toronymagasan ez kapta a legtöbb pontot, pedig a leves és a főétel is különleges volt. Kicsit még meg is sértődtem, hogy a 10 perc alatt összeállítható desszertem lett a nyerő.

Hozzávalók 6 kehelynyi adaghoz: 

  • 5 dl víz
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 3 csepp rumaroma
  • 10-12 db babapiskóta
  • tejszínhab a tetejére
  • 5 dkg mogyoró vagy dió morzsa a díszítéshez
  • mazsola opcionálisan

 Elkészítés: 

A kakaóport, a cukrot és 4 dl vizet csomómentesen elkeverünk és felfőzzük, vigyázva nehogy leégjen. A maradék 1 dl vízzel kikeverjük a pudingport. Amikor már fő a kakaós máz beleöntjük a pudingot és besűrítjük vele.

A babapiskótát kisebb darabokra törjük és szétosztjuk a kelyhekben, majd erre öntjük rá a kakaós mázat. Aki szereti, az mazsolát is tehet bele.

Amikor kihűlt, a hűtőbe tesszük, majd tálaláskor tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk a mogyoróval vagy dióval.

somloi.jpg

Mindenkinek nagyon jó étvágyat és rengeteg elismerést kívánok hozzá!

Ági :)