Sajtos kuszkuszos zöldségfasírt recept; gyerekjáték az egész

2018. július 12. - Ooops! Legjobbanyuka

Sajtos kuszkuszos zöldségfasírt

Az egyik legnagyobb kihívás anyaként, hogy a gyerekünkkel megszerettessük a zöldségeket, nálunk az egyik jolly joker a fasírt (-húsgolyó)!

kep2.jpg

 Hoztam pár, nekünk bevált tippet:

  • az alap fasírt masszához adjunk reszelt zöldségeket
  • ha a gyerek(ek) szereti a ropogós ételeket, akkor adjunk hozzá kuszkuszt ami sütés közben egy ropogós réteget képez
  • szerezzünk be különböző szilikonos muffin formákat, ebben készítsük el a fasírtokat, ezzel felkelthetjük az érdeklődésüket
  • ha csak zöldségekből szeretnénk készíteni a fasírtot akkor sajttal, tojással tegyük még ízletesebbé 
  • érdemes sütőben sütni, így nem lesz túl zsíros és sokkal szaftosabb lesz a végeredmény
  • vonjuk be a gyerekeket, adjunk feladatokat a koruknak megfelelően

kep_1.jpg

Az alábbi gyorsan elkészíthető zöldségfasírtot ajánlom, amit tuti imádni fog az egész család!

A fasírt formázásához már a kisebb korosztályt is bátran bevonhatjuk.

Hozzávalók:

 500 g darált hús

1 hámozott reszelt cukkini

1 nagyobb hámozott, reszelt édesburgonya

1 megtisztított, reszelt sárgarépa

1 közepes apróra vágott vöröshagyma

2 zúzott fokhagyma

2 egész tojás

25 dkg reszelt sajt

1 bögre kuszkusz (nem kell megfőzni!) 

só, bors, kakukkfű 

kep3.jpg

Elkészítés

A lereszelt zöldségeket egy tálban keverjük össze a darált hússal, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymát, a két egész tojást, a reszelt sajtot és a kuszkuszt. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, majd alaposan dolgozzuk össze.

Formázzunk kb. 3 centi átmérőjű golyókat a masszából, előmelegített sütőben 200-as hőfokon süssük aranybarnára.

kep4.jpg

 Remélem, találtok használható tippeket, amiket ki is próbáltok!

Enikő :)