Legjobb anyuka

Adventi naptár háromszor

2018. december 13. - Ooops! Legjobb anyuka

Az ünnepet nem az ajándékok teszik teljessé, hanem a várakozás öröme, amit már az adventi időszakban különlegessé tehetünk. Az adventi naptár elengedhetetlen része a karácsonyi ünnepkörnek, ráadásul bárki könnyedén elkészítheti őket.

Nem tudom, hogy igaz-e a történet, hogy az adventi naptárt 1900 körül egy német anyuka találta ki, mert a kisfia minden évben türelmetlenül kérdezgette tőle, hogy mennyit kell még aludni karácsonyig. (ismerős ugye?) Állítólag ez az anyuka készített el kartonból először egy olyan kalendáriumot, amire kis ablakokat vágott, amelyek mögött csokik, cukorkákat találhatott Gerhald, mert így hívták a türelmetlen kisfiút.

Az biztos, hogy az adventi kalendáriumok a fénykorukat élik és a sok készen vásárolható csilivili naptárak mellett egyre több anyuka mondja magában, vagy félhangosan, hogy ”Majd én saját kezemmel alkotok a gyermekemnek karácsonyváró csodát!”. Korábban már mutattam gurigából készíthető adventi naptár ötleteket. Most ismét, három egyszerűen elkészíthető kalendáriumot mutatok meg nektek, amihez nem kell különösebb kézügyesség és túl sok idő sem.

 

Első

Tapasztalatból mondom, hogy a papírtasakos adventi naptár elkészítése az egyik leghálásabb módja annak, hogy mutatós naptára legyen szeretteinknek. Azért is kényelmes ez a módszer, mert pont megfelelő nagyságú, vagyis kicsit hosszúkásabb vagy vaskosabb ajándék is elfér benne, nem lóg ki sehol. Papírtasakot vásárolhatunk készen is csomagolástechnikai vagy papír-írószer boltban, ám magunk is elkészíthetjük színes vagy egyszínű csomagolópapírból. Az egyszínűt tetszés szerint feldíszíthetjük, akár egy kis tortacsipkével vagy dekorszalaggal. A mintás zacskók esetében ezt is megspórolhatjuk. A kész tasakokat csipeszeljük fel egy fenyő girlandra vagy madzagra és keressük
meg azt a helyet, ahol a legjobban mutat.

adventi_napta_r_3.jpg

adventi_n2.jpg

A videóban megmutatom hogyan hajtogathatunk egyszerűen kis tasakokat. Az sem baj, ha nem egyforma nagyságúra sikerülnek, felfüggesztve így is jól mutatnak majd.

Második

A papírtasakos adventi naptár továbbfejlesztett változata, amikor a kész zacskók felső sarkait behatjuk hátul, hogy házikó formát kapjanak, amire aztán dekorszalaggal vagy filctollal ablakot, ajtót készíthetünk. A házszámok jelzik majd a napokat, úgyhogy azt semmiképpen ne hagyjátok le róluk.

adventi_napta_r_2_copy.jpg

Harmadik

Végül, nem maradhat ki a toalettpapír gurigás megoldás sem. (Aki valami miatt ódzkodik a papírguriga felhasználásától, az vegyen készen kis dobozkákat.) Egyébként pedig akrilfestékkel fessétek be valamilyen karácsonyi színre, akár felváltva pirosra és zöldre. Száradás után tegyétek bele a kis meglepetéseket és hajtsátok be a végeket ügyesen, hogy kis dobozka formát kapjatok, amiket azután tegyetek egy elegáns tálba vagy kosárba. A dobozkákat tovább díszíthetitek kis masnival, számozással.

adventi_napta_r.jpg

A papírtasakokba kerülhetnek apróbb édességek és pici, de hasznos tárgyak is, például radír, toll, kaparós sorsjegy, rágó, hajcsat, hajgumi, virágmag, de a legjobban szerintem az olyan kis üzeneteknek örülnek majd, főleg a nagyobbak, hogy: „Gyertyafényes fürdőt vehetsz.”,  „Ma, te mondod meg mi legyen a vacsora.”, „Családi társasjáték maraton!”, „ Esti filmnézés pattogatott kukoricával.”, „Forrócsoki készítés!”, „Menjünk moziba!”, „Irány egy korcsolyapálya!”, „Olajos masszázst kapsz anyától.”

Arra vigyázzatok, hogy csak olyat írjatok le, amit tényleg be tud vállalni a család, vagyis a menjünk moziba vagy családi társasjáték maraton üzenetet ne hétköznapra időzítsétek!

 

Ági - labnyomok.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr1314476974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása