Te is könnyezel hagymavágás alatt?

2018. július 05. - Ooops! Legjobbanyuka

Milyen praktikád van arra, hogy ne csípje a szemed?

Ismerek olyat, aki csak búvárszemüvegben hajlandó hagymát pucolni, pedig van ennél egy sokkal egyszerűbb megoldás is. Nemrég meglepődve tapasztaltam, hogy milyen sokan nem ismerik a szerintem leghatékonyabb megoldást arra, hogy elkerüljék a hagyma által okozott könnyezést. Pedig, ha friss csapvizet tartunk a szánkban és így aprítjuk a hagymát, tényleg elkerülhetjük a könnyezést, igaz a fecsegést is. A friss szó lényeges, mert egy idő után „elfárad” a szánkban tartott víz és már nem hat olyan jól, így ilyenkor ajánlatos a régit kiköpni vagy lenyelni és újabb kortyot magunkhoz venni.

_1hagyma.jpg

További 8, háziasszonyoktól származó praktikák hagymacsípés ellen:

- Kapj be egy rágógumit és rágózz hagymavágás közben!

- Nyisd ki a csapot és folyóvíz mellett pucold a hagymát! (Kicsit vízpazarlós, de egy próbát megér.)

- Használj éles kést az aprításhoz, akkor nem csapnak fel a csípést okozó illóanyagok! (Mondjuk lehet benne valami, én még nem láttam séfet könnyezni.)

- Áztasd be vízbe a hagymát szeletelés előtt!

- Vegyél fel úszószemüveget! :)

- Ne hajolj fölé, inkább dőlj kissé oldalra! (Na, ez vicces póz lehet)

- Tedd mélyhűtőbe a hagymát egy rövid időre feldolgozás előtt!

- Lélegezz a szádon keresztül!

Ági :)

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr8114094947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.