Legjobb anyuka

Van akinek még nem kell sál, ugye...?

2017. november 16. - Ooops! Legjobbanyuka

Amikor beköszöntött az ősz és a napok hidegebbé, nyirkosabbá váltak, egyre több elsőgyerekes anyukától figyeltem meg a játszón, hogy kíváncsian mustrálja a másik gyerekét, hogy van felöltöztetve. Igen, ez számomra is nagy dilemma, hogy túl vagy épp alul öltöztettem kislányomat.  Azt gondolom ez az időszak az, amit sokan nem szeretünk, mert vagy orrfolyás vagy köhögés van, ami még jobban megrövidíti az amúgy sem túl hosszú éjszakáinkat.

Na és a orrszívóporszívó, a szükséges "rossz", amit azt hiszem nem kell bemutatni, de a velejáró küzdelmet sem! Nálunk legalább is az első napokban annak ellenére, hogy mindig higgadtan és érthetően elmagyarázom, hogy mi fog történni, sűrű bólogatással jelzi, hogy megértette...de amikor bekapcsolom a porszívót sikítva menekülőre fogja és elkezdődik a "harc", amit szívemből utálok, mert mindig azt gondolom ilyenkor, hogy én vagyok a világ legkegyetlenebb anyukája! Viszont, amikor rájön, hogy ez neki jó, akkor már egyedül oldja meg, és ilyenkor egy kicsit megnyugszik a lelkem.

tanko_eniko_2.jpg

Mostanra már, az orrfújás is elég jól megy, hisz az egyik legfontosabb dolognak tartom, hogy közösségbe kerülve (óvoda, iskola) önállóan tudja kifújni az orrát. No meg persze én is nagyon büszke vagyok rá, hogy milyen ügyes. ☺

tanko_eniko_1_1.jpg

Tipp a játékos orr fújás tanuláshoz, ami nekünk bevált Ami nekünk bevált:

Az asztal egyik végéről a másikra papír zsebkendő gombóc fújás segített a helyes orr fújás tanulásához. Ki is színezhetjük ezeket a gombócókat, de akár verseny fújást is rendezhetünk bevonva a család többi tagját, így sokkal mókásabb lesz az egész tanulás.

A kézmosást is legalább ilyen fontosnak tartom, azt is játékosan tanuljuk már kiskora óta, egy rövid ének kíséretében:

" Mosd meg szépen a kezedet, kezedet, kezedet.

   Mosd meg szépen a kezedet, míg szép tiszta nem lesz! "

Mi már javában benne vagyunk az idei első náthában, aminek tüneteit különböző házi praktikákkal próbálom enyhíteni! Azt hiszem a legrosszabb dolog a világon a bedugult orr, amikor látod, hogy a gyereked nem kap levegőt emiatt nyűgős, hisztis és fáradt!

Ami nekünk bevált:

- a tengervizes orrspray használata és

- a levendulás, Himalája sós párna, amit alváshoz használunk és amit bárki elkészíthet otthon!

Nem nagy ördöngösség elkészíteni, elég hozzá egy kinőtt kedvenc body vagy egy zokni. Én egy kinőtt bodyból varrtam meg, amit megtöltöttem levendula virág és Himalája só keverékkel, azóta is ezzel alszik.

tanko_eniko_3.jpg

- csipkebogyó tea

- hidegpárásítás

- gyakori szellőztetés

- illóolajok használata

De a legjobb gyógyír azt gondolom, egy nagy ölelés, sok-sok puszi és szeretet, amiből érzi, hogy ránk, szülőkre bármikor számíthat! Ha ez megvan, akkor mindig nyugodtabban alszik esténként is. ☺

Nektek kitartást és nátha mentes őszt!

Enikő

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr5213284499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása