Legjobb anyuka

Kánikula, jégkrém, víz kinn és benn...

2017. augusztus 08. - Ooops! Legjobbanyuka

Ez az igazi nyári meleg, ami napok, vagy hetek óta, vagy nem is tudom, úgy érzem egy örökké valóság óta tart. Szóval nagyon meleg van. Ez persze nagyon jó, hiszen ez az igazi nyár, csakhogy ilyenkor igazán se kinn, se benn nem lehet elviselni ezt a hőmérsékletet. Az ember úgy érzi, kimennek a gyerekek és kész, ott helyben megsültek.

A megmentő medence

Mi szerencsés helyzetben vagyunk, mert a kertben van egy medence, amit imádnak a gyerekek. Nem is tudom, mi lenne, ha nem lenne.

De mikor menjenek fürdeni?

Na, jó 15 óra után, lekenve úgy, hogy fehérlik a testük, kimehetnek, hiszen az UV sugárzás ellen védekezni kell. Utána mire leszedem a kezemről a felesleges naptejet, Ooops, nagyon jól jön a papírtörlő. Tulajdonképpen, minden rendben, mert vízben vannak, akár estig.

Anya hátra dől. Persze ez csak egy álom, mert nyilván mindig van valami, amit vinnem kell, vagy lelocsolták, vagy sír, szóval, elméletben jól hangzik, ez az anya hátra dől, de persze ez sosincs így.

De mit lehet tenni a medence előtt?

Ha mégis kimennek, persze nem bírják sokáig. Csak árnyékban lehetnek, de nyilván ők is érzik, hogy ezt nem lehet kibírni. Ezért ilyen gondunk nincs is. Én délben, ebben a melegben, nem engedek és kizárt, hogy kimenjenek.

Viszont, ha boltba kell menni, vagy bármi olyan elfoglaltság van, ami házon kívülre szólít minket, vizet feltétlenül viszünk, mindenkinek, az nem maradhat otthon. Vizet és papírtörlőt, nedves törlőkendőt. Ezek nélkül nem lehet elindulni.

Elfoglaltság a 4 fal között

Igen ám, de hogyan kössük le őket, amíg benn vagyunk? Hogyan tartsuk benn őket? Na, ez az igazi feladat.

A nagyokkal talán könnyebb. Hiszen őket a számítógép, vagy telefon mellől, úgy kell kizavarni, hogy na, most már, de azonnal és kifelé fürdeni, de ott a legkisebb, aki mindig menne kifelé. Benn is meleg van, pedig minden megy, és mégis. Együnk jégkrémet, ennek mindenki örül. Kicsitől a nagyig. Nyerek kb fél órát. Kiszedem, díszítem, roletti, tejszínhab, cukorka, meg minden, ami nem is kellene, de olyan finom. Imádják, hűsítő finomság.

Mondjuk, utána jól jön az óriás papírtörlőm (a 2. gyerek után már ez a sztenderd), mert mindegyikük tiszta jégkrém, nem tudom, hogy csinálja a kis drágám, de ő képes a feje tetejétől, a lába fejéig csokis lenni, mert természetesen a csokis a kedvence. Imádom! Szoktunk társasjátékozni, kártyázni, mesét nézni, olvasni, színezni, gyurmázni, festeni. A festés! Na, az egy szuper elfoglaltság, hiszen vizes is, színes is! Igazi nyári unaloműző. Buborékot fújni, nagy pancsolást csinálni a kádban és persze semmit nem csinálni, hiszen annyira meleg van, hogy az embernek megmozdulni sincs kedve.

 

img_20170804_162629-1-2.jpg

 

Ne felejtkezzetek el a sok folyadékról se!

Van, amikor annak is örülök, hogy képes vagyok elmenni a hűtőig és csinálok nekik ennivalót, meg persze innivalót, ami nálunk a víz. Ebben is szerencsés vagyok, mert az én gyerekeim nagyon szeretik a vizet, és anélkül, hogy mondani kellene, rengeteget isznak. De ettől függetlenül, erre nagyon figyelek, hogy ebben a melegben elegendő folyadékot igyanak, állandóan mondom nekik, még így is.

Mi hideget nem szoktunk, mert attól megfájdul a torkuk, aztán betaknyosodnak, jöhet a zsebkendő… Szóval csak sima, szobahőmérsékletű vizet isznak. Persze nem a mostani szobahőmérsékletre gondolok...

Összességében ki lehet bírni benn is a lakásban sok játékkal, türelemmel, szeretettel, sok- sok vízzel, inni, fürdeni, finom jégkrémmel, finom könnyed nyári gyümölcsökkel, dinnyével, barackkal és mindezekhez papírtörlővelJ

Legyen az játék, vagy evés, ivás, a víz, a megfelelő folyadék utánpótlás ebben a kánikulában elengedhetetlen!

Élvezzétek a nyarat!

Erika :)

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr8412727862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása