Itt a grill-szezon, ezért hoztam pár receptet, ötletet. Általában a grillezés hallatán sokaknak egyből pácolt húsok jutnak az eszünkbe, pedig érdemes gyümölcsökkel is próbálkozni. Egyszerű, gyors receptet hoztam, ami előfordulhat, hogy a gyerekek nagy kedvence lesz, ha egyszer elkészítjük. Igazából szinte bármilyen gyümölcsöt grillezhetünk, akár barackot is, ami jól passzol még a húsokhoz is.
Grillezett ananász vanília fagylalttal, sós karamell öntettel
- Az ananászt meghámozzuk, vastag szeletekre karikázzuk.
- A beolajozott rácson mindkét oldalát enyhén barnára sütjük.
- Tányérra szedjük, fagylalttal és sós karamell öntettel, tálaljuk.
Így készíts sós karamell öntet:
Hozzávalók:
- 6 dkg cukor
- 1 ek.méz
- 2 ek. víz
- 2-3 csipet só
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Egy kisebb lábasban a cukrot, mézet, vizet alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük amíg borostyán színű nem lesz és kész is a házi karamellkrém.
De ha már elkezdtem grillezni, pár nyársat is készítettem csirkemellből, és zöldségekből.
Egy gyors grillpácot készítettem 2 fej fokhagymából, 1 csésze olíva olajból, egy csipet sóból, 2 ek. tejből és 1 kiskanál pirospaprikából. A fokhagymát átpasszírozva hozzáadtam a tejhez, olajhoz majd összekevertem a többi hozzávalóval. A csirkehúst beleforgattam a pácba, nyársra tűztem a zöldségekkel és megsütöttem.
Remélem, hogy sokan szerettek grillezni és kipróbáljátok a fenti receptek valamelyikét.
Enikő :)