Legjobb anyuka

Slime-őrület

2018. május 03. - Ooops! Legjobbanyuka

Korán reggel, nyitáskor a papírboltban:

- Jó reggelt! Mit adhatok?

- Jó reggelt! Átlátszó ragasztót szeretnék.

- Melyiket? Két fajta van.

- Hááát...nem is tudom. Tudja nem ragasztáshoz kell.

Már éppen szerettem volna megkérdezni, hogy nem ismeri-e a legújabb őrületet, amikor megelőzött.

- Slime-hoz lesz?

Megkönnyebbülve válaszoltam, hogy igen és valahogy az volt a gyanúm, hogy mostanában sok ragasztó fogy abban a kisboltban. Megbeszéltük, hogy igen, most mindenki ezt keresi, nem győzik utánrendelni, és van olyan anyuka is, aki egész kartonnal visz, mivel ő már ipari mennyiségben gyártja és adja tovább a készterméket.

Mosolyogva és pár tubus ragasztóval gazdagabban léptem ki a boltocskából és arra gondoltam, hogy milyen kevés kell ahhoz, hogy megint én legyek a világ legjobb anyukája, a lányok szerint.

Egyszóval igen, minket is elért a slime őrület. Ezt leginkább onnan lehet tudni, hogy egymás után fogynak el olyan dolgok, amelyek azelőtt jóval tovább kitartottak. Ilyen például a sampon, apuka borotvahabja, keményítő, folyékony mosószer, testápoló vagy kézkrém, esetleg hajhab. Vagyis a slime-készítéshez csupa olyan összetevő szükséges, amit magadtól nem adnál oda és igazából egyáltalán nem örülsz, hogy hülyeségre pazarolja a gyerek. Pedig ezeket összekeverve egy nyúlós, cuppogós masszát, a slime-ot készíthetjük el.

Megadtam hát magam. Egyik hétvégén megengedtem, hogy mind a három lányom gyárthat egy-egy slime-ot magának, de csak előre egyeztetett alapanyagokból és mennyiségekből. Igen, szigorú voltam! Például nem járultam hozzá, hogy a lakásban dolgozzanak, a teraszra kellett menniük az összes kellékkel és egy nagy tekercs papírtörlővel felszerelkezve. (Még szerencse, hogy szép idő volt.) A teraszon aztán nagy egyetértésben (már ezért megérte) kotyvasztottak és később büszkén mutatták meg az elkészült, kétes állagú masszát. Nem tudom milyen jelzővel lehet ellátni ezt a gyurma szerű anyagot és főleg, hogy mire jó, de tény, hogy vicces és a maga nemében még szép is lett mindegyik. Meg persze illatos…

A slime sikerének a titkát persze azóta sem sikerült megfejtenem, de tény, hogy egy ideje töretlen, amit egyes drogériák is észrevettek, így már itthon is külön polcon találhatjuk meg az ajánlott összetevőkkel, mitöbb a ragasztógyártó cégek is sorozatban gyártják a kifejezetten erre alkalmatos szereket.

Azért bizonyos szabályokat tartassunk be a gyerekekkel. Kicsiknek nem ajánlom ezt az elfoglaltságot, hiszen ezek mégiscsak vegyszerek. Ügyeljünk, hogy szembe ne kerüljenek az alapanyagok és a gyurmázás után mindig mossanak kezet!

 

Ági :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr4413885060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása