Legjobb anyuka

Itt a farsang, áll a bál...

2018. március 02. - Ooops! Legjobbanyuka

A farsangi szezon a mi családunk életében nem mindig volt kulcsfontosságú. Az óvodában egy nap a farsang, az is csak délelőtt, ami a gyerekek bulija szokott lenni. Ilyenkor a fiaim mindig az instant szuperhős jelmezeket részesítették előnyben. Voltunk már Pókember, izmos Pókember, Batman, Zorro, Flash. Ezeket a jelmezeket én készen vettem. A suliban pedig nem kell gondolkodni, mert közös fellépés van, így mindenki ugyanolyan ruhában szerepel. Kövezzenek meg, de nem vagyok profi jelmezkészítő, aki minden farsangkor a legmenőbb jelmezt készíti, éjszakákon át fennmaradva a gyerekeknek.

Az arcfestés nálunk nem igazán jött be, még bulikon sem, nem szerették. Mikor szülinapi bulit szerveztünk és volt arcfestés, az én kicsi fiam erős unszolásra, utolsóként, nagy nehezen rászánta magát, aztán persze lemosni neki kellett elsőként. De ezt persze gyereke válogatja. :)

A lányok hercegnők

A fentiekhez szokott életünkbe belecsöppent a kicsi lányunk, aki jelmez kérdésben ragaszkodott a hercegnős, tündéres, szebbnél szebb, habos-babos ruhákhoz. Ő imádja az arcfestést, a csillámtetkókat és mindent, amiben gyönyörködhet.

Mindig kitalál valamit. Most éppen a katica van soron, de persze olyan jelmezt szeretne, ami saját, mert azt bármikor fel lehet venni. A jelmezek akár egy barátnős napon is központi szerepet játszanak, nem beszélve egy szülinapi buliról. Felveszik, leveszik és váltogatják azokat.

Amikor bulit rendeztünk, a kislányoknak ez volt az egyik legkedvesebb elfoglaltsága. Aztán előkerültek a fiúk régi jelmezei is, ami szintén óriási sikert aratott. Jelmezeket egy szülinapi zsúrra is érdemes beszerezni, mert nemcsak farsangkor fogják őket használni, ráadásul így tényleg nem csak egy alkalomra szólnak.

Kard ki kard!

Említettem, hogy a kislányom mindig kitalál valamit. Legutóbb, a katica jelmeztől függetlenül kellett neki egy pajzs, no meg egy kard, hiszen ő Nella, a hercegnőlovag kíván lenni és ahhoz ezek feltétlenül kellenek, mégpedig most azonnal.

Mit lehet ilyenkor tenni?  Bizony, készíteni kell, házilag, az otthon fellelhető alapanyagokból. Kerestem tehát egy karton dobozt, aztán vágtunk, ragasztottunk, színeztünk és “Nella” imádja a végeredményt. Ez ugyan egy egyszerű, filléres apróság, de Zorka annál nagyobb örömmel vette birtokba. Szóval kész lett a pajzs és a kard, és azóta ezzel játszik szinte minden nap. Persze ebbe már bekapcsolódott a kicsi fiam is, hiszen amikor látta, hogy milyen szuper elfoglaltság is ez, ő is készített magának egy kardot.

Munka közben nagyon jó szolgálatot tett az odakészített papír zsebkendő, mert sajnos a kéz és ecsettörlés mellett a csöpögő nózi problémáját is orvosolni kellett.  (Gondolom mindenkinek ismerős ez, ebben a náthás, köhögős időszakban.)

erika_farsang1_copy.jpg

Ilyen apróságokat egy szülinapi, névnapi összejövetelen is pillanatok alatt el lehet készíteni. Így témát is adhatunk a bulinak, és a gyerkőcöket is lefoglaljuk egy időre. Egyszóval, az arcfestés, a csillámtetkó, az álarckészítés, mind bevethető szuper ötlet egy partin, ahol gyerekek vannak. Nálunk pedig Zorkának köszönhetően szinte egész évben meg van alapozva a farsangi hangulat. Készítettünk már kutyaházat, tárolódobozt, papírfegyvert, álarcokat és még hosszan sorolhatnám.

erika_farsang_montazs.jpg

erika_farsang2.jpg

Ahol farsang van, ott fánk is van

Amit sajnos idén még nem készítettünk, az a farsangi fánk, de ami késik, nem múlik. Ez bizony egy igazi farsangi finomság, de nekünk egyelőre még nem volt rá időnk. Mindazonáltal szerintem akár egy szülinapon is jól bevethető ínyencség lehet. Ki ne szeretné ezt a lekváros, vagy akár nutellás csemegét.

A készítéséhez azért jó, ha kéznél van egy nagy tekercs papírtörlő, hiszen a fánkokról le kell csepegtetni az olajat, és a lekváros kezeket is jobb ebbe törölni, ha nem akarjuk, hogy az egész lakás ragadjon.

Szép hetet, jó sütögetést és ünnepi jelmezbe bújást kívánunk mindenkinek! Reméljük a farsang mindenkinek csodásan telt, ne hagyjátok, hogy a jelmezek csak egy napra kerüljenek elő. ;)

Üdv, Erika 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr1513709568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása