Legjobb anyuka

DIY szülinapi dekoráció

2018. február 27. - Ooops! Legjobbanyuka

screen_shot_2018-02-27_at_13_53_30.png

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretek a szülinapi zsúrokra előkészülni. Már hetekkel a nagy nap előtt töröm a fejemet a dekoráción, a kreatív ötleteken, a meglepetéseken. Nem kell nagy és drága dolgokra gondolni, sokkal inkább olyanokra, amiket mi magunk is meg tudunk valósítani.

Pinata, a szülinapi bulik legjobb kelléke

Egyik legnagyobb sikeremet a saját készítésű pinátával értem el. Igaz, hogy a ragasztópisztolytól számos égést szenvedtek az ujjaim, de egyszerűen tökéletes lett a kilences, ami mindenféle édességgel, cukorkával volt megtöltve, majd a gyerekeknek egymás után rá kellett csapniuk szegényre, hogy egyszer csak megadja magát és kihulljon a sok finomság. Ez a pinata lényege.

Tudom, hogy lehet kapni party kellék boltban is már készen, de azon kívül, hogy elég drága, nem tölt el olyan büszkeséggel a megléte, mint annak, amit te csináltál. Ugye? Az eredeti pinata egyébként szamár alakú, de valahogy elveimmel ellentétes, hogy egy állatot bottal üssenek a gyerekek, még ha csak papírállatról is van szó. De persze ez én vagyok. :)

agi_pinata.jpg

Családi hagyomány: ki tud többet az ünnepeltről totó

A szülinapi zsúrjaink nem lennének teljesek a ‘Ki tud többet az ünnepeltről totó’ nélkül sem. Ezeket is mindig nagy titokban szerkesztem és többnyire a tortázás után ejtjük meg a versenyt, ahol a telitalálatos játékosok kis nyereményt is bezsebelhetnek.

A kulcs a meghívó!

Nyilván sokkal egyszerűbb egy emailt dobni a szülőknek, hogy szülinapi bulira várjuk a gyermekét, de mégiscsak klasszabb, ha egy kicsit különlegesebb, ötletes meghívóval közöljük ezt. Ha ez ráadásul illik zsúr tematikájához, garantáltan nagy siker lesz. Nekünk volt már muffin alakú, bowling golyó formájú, katicás és kukta sapka alakú is.

Hogyan lesz ünnepi a hangulat?

A nagy napon itthon is feldíszítjük az étkezőt, függetlenül attól, hogy itthon tartjuk a zsúrt, vagy valami külsős helyszínen. A legegyszerűbb, leggyorsabb és legolcsóbb dekorálással teszem ünnepivé a terített asztalt vagy annak környezetét, ez pedig nem más, mint a szalvétából vagy papír zsebkendőből készült papír rózsa.

 

Ehhez, ahogy a nevében is benne van, dekoratív színű szalvéta, vagy papír zsebkendő szükséges, majd:

  • Attól függően mennyire nagy rózsafejet szeretnénk, egymásra kell fektetni a lapokat, majd legyező alakba kell hajtogatni.
  • A közepén vagy egy damillal, szalaggal vagy tűzőgéppel szorítsuk meg.
  • Ollóval ék-, vagy lekerekített alakot vágjunk a végeken, majd ezután jöhet a kissé sziszifuszi munka.
  • A rétegeket óvatosan válasszuk el egymástól, és hajtogassuk ki szép rózsa alakban.

A videóban, amit egy az egyben a 14 éves lányomnak köszönhetek, (hiába ez már a Z generáció!) láthatjátok mennyire egyszerű. Ráadásul külön jó benne, hogy a gyerekekkel közösen készülhetünk a nagy napra ezzel az egyszerű, de annál nagyszerűbb dekorációval. Fellógathatjuk különböző hosszúságú madzaggal, gyurmaragasztóval a falra erősíthetjük őket, vagy csak egyszerűen az ünnepi asztalra tehetjük ízlésesen mindet.

Hozzávalók:

olló, damil vagy szalag, legalább 3 rétegű szalvéta és/vagy papír zsebkendő

Próbáljátok ki ti is, szerintem tetszeni fog. :)

Ági

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr1213702230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása