Legjobb anyuka

Emlék befőtt: újévi játék az egész családnak egész évre

2018. január 25. - Ooops! Legjobbanyuka

A január olyan, mint a hétfő. Van, aki szereti, mert az újrakezdés lehetőségét látja benne és van aki utálja, mert taposómalomnak tartja a munkahelyét, az iskolát vagy úgy összességben a hétköznapokat. Januárban kilátástalanul messzinek tűnik a tavasz, a nyárról nem is beszélve ráadásul sötét- és hideg van. Pedig, ha nem utálnánk annyira, még azt is észrevehetnénk, hogy lassan, de tényleg hosszabbak a nappalok. Délután négy órakor még világos van. 

Január, fogadalmak, új lehetőségek!

A legtöbben a januárra az újrakezdés lehetőségeként tekintenek. Lefogyok, lefutom, megtalálom, elkezdem, leteszem, abbahagyom, megcsinálom, eljutok… Az újév többnyire betarthatatlan fogadalmakról szól (akinek sikerül, az előtt emelem kalapom). Mi lenne, ha ehelyett belekezdenétek egy olyan játékba, ami minimális erőfeszítést igényel és az egész család részt vehet benne? 

Gyűjtsétek inkább az élményeket egész évben!

Mi lenne ha gyűjtenétek az élményeket?  Minden alkalommal, amikor valami klassz élményben volt része valamelyikőtöknek, akkor ezt egy kis cetlire jegyezzétek fel és a gondosan összehajtogatott papírkát az erre a célra kiválasztott befőttesüvegbe tegyétek  bele!

agi_emlekbefott_2.jpg

Kezdd el a sajátodat most!

Még nem késő valamelyik üzletben beszerezni egy mutatós üveget, faládikót vagy akár egy megüresedett zsebkendős dobozt kinevezni a feladatra. Mindegy miből készül, hiszen akár tetszőlegesen kidekorálhatjátok közösen és ráírhatjátok, hogy EMLÉKBEFŐTT 2018. vagy valami ilyesmit. A lényeg, hogy kicsiknek és nagyoknak is kényelmesen használható legyen. Érdemes optimistának lenni és jó nagy üveget, vagy dobozos zsepi dobozát beszerezni, nehogy úgy járjatok, mint mi.

Tavaly sajnos túl kicsi üveget választottam. Persze az is lehet, hogy az élmény volt sok. Lényeg, hogy szorgalmasan gyűjtögettük 2017.  legemlékezetesebb, legszebb, legviccesebb, legmeghatározóbb szóval a leg-leg-leg történéseit és igyekeztünk nem elfelejteni ezeket leírni és eltenni emlékbefőttnek.  

agi_emlekbefott_1.jpg

Kezdd el most, hogy utánozhatatlan legyen a Szilveszter

A Szilveszter csúcspontja az volt, amikor kibontogattuk a cetliket és két kölyökpezsgővel való koccintás között felolvastuk a 12 hónap kedvenc pillanatairól szóló feljegyzéseket.

Jó volt újra átélni mindegyiket. Volt olyan, amin meglepődtem, mert nem gondoltam volna, hogy valamelyik gyerekemre olyan hatást tett, hogy azt lejegyezze és betegye az üvegbe. Pedig kiderült, hogy nagyon is oda való.

A családi utazások, nyaralások mellett ott volt benne a „piacozás anyával”, „pingpongozás az esőben”, „sakkozás apával” vagy a „megtanultam römizni” emlékek is.

agi_emlekbefott_3.jpg

A legjobb benne az, amikor egymás után hangzik el a "Tényleg! De jó volt!" felkiáltás közben.

Gyártsatok közös emlékeket már most és szerezzen Nektek is mérhetetlen örömet! :)

Ági

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr1613603399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása