Legjobb anyuka

Tippek januárra, avagy mindennapi meglepetések

2018. január 09. - Ooops! Legjobbanyuka

A december az egyik legizgalmasabb hónap a gyerekeknek és a legfárasztóbb lehet a szülőknek! Az adventi naptár, Mikulás, Jézuska, ez az időszak tele van várakozással, izgalommal, örömmel. Amikor elmúlik a karácsony, akkor bizony leleményesnek kell lenni nekünk szülőknek, hogy úgy térjünk vissza a hétköznapokba, hogy ne törjön meg az a varázs, ami végig kísérte a decemberi napokat.

Ezért van pár dolog, amit becsempésztem a hétköznapjainkba.

  • A napot egy nagy öleléssel indítjuk.

Ez persze nem karácsonyi dolog, minden nap jár neki, de mégis jó érzés, hogy minden napot egy hatalmas mosollyal indít.

tankoe_jan2.jpg

  • Jutalom kártya.

Mivel az Adventi naptárnak nagy sikere volt, ezért arra gondoltam, hogy készítek "jutalom kártyákat", aminek a lényege, hogy bizonyos dolgok után jár egy mosolygós királylány. (Fiúk esetében természetesen királyfi!)

Fogmosás, játék elrakás, egyedül öltözés, - és amikor összegyűlt akkor, ahogy a kislányom mondaná kap egy "meglepetetést" (fontos, hogy mindig valami apróság legyen a jutalom, aminek viszont nagyon örül)! A kártyát akár mi magunk is elkészíthetjük, nem nagy ördöngösség.

  • Napi Manó üzenet:

Az adventi naptár minden nap rejtett egy Manó üzenetet, ami annyira jó hatással volt, nem csak a kislányomra, hogy ezt is becsempésztem a mindennapjainkba. A lakás bármelyik pontján elrejthetjük, ahol a gyerek biztosan rátalál. Szuper hétvégi kincskeresős program ötlet. :)

Az alábbi üzenetek voltak a kedvencei:

- ölelés

- közös játék apával, anyával

- süti készítés anyával

- bábozás

- közös séta

- esti mese olvasás zseblámpával. 

A gyerek által kiválasztott mesét olvassuk, miközben ő tartja a zseblámpát. Ez egy nálunk bevált lezárása a napnak, lecsendesül a külvilág, így együtt, elzárva minden mástól tudjuk átélni az épp aktuális mesét. 

tankoe_jan1.jpg

Azt remélem, hogy ezekkel a dolgokkal egy kicsit mindennap karácsonyi hangulatba kerülhetünk, a közösen eltöltött idő pedig a bizalom alapja lesz a kapcsolatunknak, hisz ebben a rohanó világban nekünk felnőtteknek kell példát mutatni, lassítani, időt szánni azokra, akiket a legjobban szeretünk.

tnakoe_jan3.jpg

 

Enikő :)

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr3013561525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása