Legjobb anyuka

Illatos október

2017. október 16. - Ooops! Legjobbanyuka

Amikor beköszönt a hűvösebb idő, az természetesen hozza magával a lakásban töltött idő meghosszabbodását is.  Rövidebb ideig szellőztetünk, már nem lehet egész nap nyitva az ajtó, ablak, ilyenkor nálunk elindul az illatosítás szezonja. Ez valahogy hozzátartozik az őszi, téli estékhez. Illatgyertyák, mécsesek, illóolajok és minden, ami kellemesen meghitté varázsolja a napjainkat.

A gyerekek imádják a gyertyákat, meggyújtjuk, elfújja az egyik, meggyújtjuk, elfújja a másik, és meggyújtjuk, elfújja a harmadik is, ha mindenki elfújta legalább 5x, akkor talán úgy is marad. Na jó a legkisebb ő még többször is elfújja. :)

Én is nagyon szeretem ezeket a gyertyákat. Annyira szépek, dekoratívak tudnak lenni. A pici lánykám is imádja őket, amikor összeszedi mindet és meg kell gyújtani egymás után, pakolgatja őket és nézegeti. Én pedig ott ülök és nézem mekkora boldogság ez neki. Az illatuk már kissé összekeveredett és nem tudnám megmondani milyen illatuk is van így együtt, de az öröme határtalan és ez a legfontosabb. Persze nem hagyom felügyelet nélkül, de nem is tiltom, mert nem baj, ha megtanulja, hogyan kell bánni egy gyertyával, mit szabad és mit nem. A gyufa is mindig olyan helyen van, hogy nem tud hozzá férni egyedül.

Illatokkal a nátha ellen!

Viszont gondolni kell a nátha szezonra is, mert sajnos ebben az időben, a bezártság miatt is, könnyebben megfázunk. Erre nagyon jó szolgálatot tesznek a különböző illóolajok. Pár csepp illóolaj, ami megtisztítja a levegőt és kellemesen finom illatot áraszt. A megfázás időszakában mi nagyon szeretjük az eukaliptusz illóolajat, pár csepp citromos olajjal. Tisztítja a légutakat, fertőtleníti a levegőt.

Tudom, vannak már olyan spéci és különleges olajok, mindenféle búra, bajra, szóval a választásnak csak a képzeletünk, és a pénztárcánk szabhat határt. Nálunk ezt nagyon szeretik a gyerekek és persze a karácsonyi illatokat, a sült alma például az egyik kedvencük, vagy a fenyőillat. Igazából nem csak gyógyítás céljából használjuk, van, hogy csak az illata miatt. De mindegy is, mert a lényeg, hogy bátran használjuk, mert amellett, hogy jótékonyan hatnak a szervezetünkre, a lelkünkre is hatnak ezek az illatok.

Mi van ott, ahol azért nem használunk gyertyát?

Ez ugye szép és jó, de mi a helyzet a lakás többi részével, gondolok itt a mellékhelyiségre. Szóval van nekünk egy macskánk. Ez a macska, egy igazi macska, annak minden nyűgjével, bajával. Néha, őszintén szólva az agyamra megy, hogy ez meg minek kellett még 3 gyerek mellé. Szeretjük. :)

Wi-fi, hol vagy?

Persze benti macska, mert nem akartam olyat, hogy kivasalják az úton, vagy megeszi egy kutya. Egyszer kiszökött, de vissza is jött reggelre. Persze jó szülők lévén egész éjjel üldöztük a macskát, kerestük a környéken, az udvaron lámpákkal, mert mit szólnak a gyerekek, ha felkelnek és nem lesz meg a macskájuk. Ez önmagában nem lenne különleges, de a macskánkat Wi-fi-nek hívják. Komolyan. Gondoljátok el a szitut, amikor az udvaron és az utcán járkálunk, hogy „Wi-fi hol vagy?” Szóval kerestük a Wi-fit. Hát nem tudom mit gondolt rólunk, aki látott minket. Életre szóló élmény volt. :)

Visszatérve a macskához, így viszont itt van mindig és teljesen szobatiszta, ez az egy pozitívum, ami tény, de azért ennek van szaga. Takarítjuk, fertőtlenítjük, de van. Szuper, zárt wc-je van, aminek ajtaja van meg minden, de akkor is érezzük. Már mindent próbáltunk. De most kipróbáltam valamit, egy nagyon egyszerű és költséghatékony megoldást és jó, és működik!

Illatosítsd észrevétlenül a legkényesebb helyeket is

Szóval vegyünk egy wc papírt, vegyünk egy illóolajat, amilyet szeretnénk, én általában a WC-ben az egyszerűbb illatokat szeretem. Szóval én egy citrom és egy narancsolajat mondanék, mondjuk elsőre. Vagy az aloe verát, ami egy aloe verás toalettpapírhoz tökéletesen passzol. Na, szóval fogjuk és csepegtessünk a guriga belsejébe pár cseppet. Ez napokig kellemesen illatosan tartja a mellékhelységünket. Nagyon egyszerű és hatékony megoldás, próbáljátok ki!

illatos_oktober.jpg

Tippek a mindennapokra:

-       Vegyetek otthonra pár üveg illóolajat, vagy akár készítsetek, bátran próbáljátok ki a WC papíron amit írtam, tényleg működik

-       Próbáljátok ki a levendulát is az Ooops! aloe verás wc papírral együtt, igazán fenséges illatuk van együtt.

-       Persze az egész lakásban használjátok az illatokat, például párologtatóban. Amikor nem akarom, hogy véletlenül  kiboruljon a víz, olyankor használok egy kis gipszből készült szívet, ami szintén magába szívja az illatot és nem kell félnem attól, hogy kiborul a víz. Szóval ilyen kis szívecskét be tudtok szerezni már sok ajándékboltban, vagy aki teheti, készíteni is tud.

-       Töltsétek kellemesen a napokat, illatosan, boldogságban! Bátran próbáljatok ki új dolgokat és osszatok meg velem a tapasztalatokat! Kíváncsi vagyok, hogy kinek melyik illat válik be!

Szép őszi napokat kívánok mindenkinek!

Erika :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr7412992688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása