Legjobb anyuka

Ősszel lehet igazán jókat kirándulni!

2017. október 09. - Ooops! Legjobbanyuka

A szeptember még az iskolai előkészületekről szól nálunk. (Igen, még a szeptember IS.) A ruhák méregetése, mi lett kicsi, mit kell cserélni. Gondolom ismerős mindenkinek az érzés, amikor az elmaradt apróságok beszerzése ilyenkor még tart. 1-2 spéci füzetre, könyvre megtalálni a rávaló borítót és hasonlók. Én személy szerint nem vártam az iskolát. Az állandó minden meg legyen ami kell, házi kész legyen, mindenki oda érjen, mindent bevigyünk, amit mondanak, és biztos elfelejtek valamit!

Szóval jó volt ez a nyugalom ebből a szempontból, de hát ez van, ez az élet rendje és kicsit azért a gyerekek várták már, legalább a közösséget, a társakat. A korán kelést, na azt nem, abba még bele kell rázódniuk.

 Mi a legjobb az őszben?

De van ebben jó is, hiszen véget ért a kánikula, a kimegyünk és megsülünk érzése, nem csak este lehet játszótérre menni, sétálni, hanem bármikor. Nekem az ősz és a tavasz a két kedvenc évszakom, annyira szépek a természet színei, illatai…, ilyenkor van az igazi kiránduló idő. Hétvégén lehet még horgászni, meglátogatni egy állatparkot vagy túrázni.

Tipp: Pulcsik, széldzsekik, esőkabátok, esernyők, csereruhák, ezeket mi bedobáljuk az autóba, mert mindenre fel kell készülni! Az időjárás kiszámíthatatlan, ne rontsa el a kedvünket egy hirtelen jött borongósabb idő, akkor sem, ha kerékpárral indulunk útnak egy közelebbi kiserdőt felfedezni. Amit lehet magunkkal viszünk.

Viszont pont ez az időjárás megnehezíti a dolgunkat, mert bár 3 gyerek van, és sokan azt hiszik, én ezt már kisujjból tudom, pedig nem, nagyon nem egyszerű eldönteni ki mit vegyen fel reggel, és vajon milyen lesz az idő majd délután? Hogyan öltözzenek fel a kiránduláson? Rétegesen, az addig rendben, de kb. 5-10 percenként fel és leteszik a pulcsit.

Tipp: Ne hagyjuk otthon a vidámságot, a türelmet, a saját gyermeki énünket, és minden érzékszervünkkel próbáljuk meg felfedezni, és befogadni ennek a csodálatos évszaknak az illatait, színeit, nyugalmát.

Most fázom, utána melegem van! Ne vedd le, mert most fogsz megfázni! De nagyon melegem van! Levette és kész. Tudom mi lesz a sorsuk. Folyik az orruk!

Tipp: Papír zsebkendő orrfújáshoz, papírtörlő az elemózsia mellé, ami szintén fontos, hogy ne maradjon otthon, és a folyadék. Ami akár lehet egy finom meleg tea is, ebben az időben.

Mindenkinél van papír zsebkendő, természetesen mindenkinél a hozzá illő Frozen, vagy StarWars zsepi! Hiszen enélkül nem lehet elindulni sehova ősszel…, se tavasszal, se nyáron, se semmikor és sehova. A zsepi alapfelszereltség és ott lapul mindenkinél.

Tipp: Ha hazaérkezéskor már kissé lehűlt az idő és a gyerekek átfáztak, javaslom az azonnali forró fürdőt, nálunk imádják! Ajtón be, ruha le, kádba be, pizsama, és bebújni a puha takaró alá, egy nagy bögre teával! Kibeszélni a csodás napot, amit átéltünk együtt. Isteni érzés és hangulat!

 Szóval használjuk ki ezt a szépséges, kellemesen meleg időt, és ha tehetjük kiránduljunk. Mi is így tettünk, nem is olyan rég.

A legutóbbi horgász kirándulás alkalmával már borongósra fordult az időjárás, de azért úgy döntöttünk megpróbálkozunk vele. Tettem be a gyerekeknek minden szükséges felszerelést. Nagyon szép időnek indult, de aztán fokozatosan elkezdtek gyülekezni a felhők, majd eleredt az eső. De ez senkinek nem szegte kedvét. Talán én voltam az egyetlen, aki a kocsiba ülve várakoztam. A gyerekek rohangáltak, csak kis idő elteltével jöttek szépen sorban, hogy egyre jobban esik, előtte hiába mondtam nekik, nem lesz ennek jó vége. De pár zsebkendőn kívül nem lett komolyabb megfázás belőle. 

received_1482430935136383.jpg

Kívánok mindenkinek csodás hétvégi programokat, amíg tart a jó idő!

Erika :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr8312942077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása