Legjobb anyuka

Mini álompasi a konyhámban!

2017. július 05. - Ooops! Legjobbanyuka

Vannak a nevelésben alapelveim... mindig is voltak, még akkor is, amikor messze nem volt aktuális a baba téma, azt hiszem ezzel sokan voltunk,vagyunk így.

Általában az élet, a gyerekek szép lassan, lépésről lépésre felül is írták azokat, és most már fordult a kocka, a sok sok elvtelen, sokszor úgy érzem koncepció nélküli gondolat között nagyítóval kell keresnem azokat a bizonyos Elveket! A barátnőimmel beszélgetve rá kell döbbennem ebben (sem) vagyok magányos amazon:)

Álom pasit nevelek

Van azonban egy fontos gondolat, ami nem csak elvem, hanem iszonyú vágyam is. Szeretném, ha a fiam olyan pasi lenne egyszer, aki nem riad vissza a fakanáltól, aki majd évek (khmm.. évtizedek :) ) múlva már a harmadik randin egy szuper vacsit rittyent a választottjának, szóval szeretném, ha olyan lenne, mint az Apja. :)

Az alapállás a mi kis családunkban az, hogy Apa lényegesen jobb a konyhában, mint én. Én pedig imádom, amikor kijavít, módosít, amikor "fitotgatja" a konyha-technológiai tudását... remélem, ezt a bejegyzést kivételesen nem olvassa, mert ez a valóság. Az élő műsor ilyen helyzetekben persze - természetesen - az óriás sértődés és nyafogás, de csak a "na, nehogymár Te mondd meg, hogy vágjam a hagymát" alapon. Tudjátok, na...

Egyszerűen konyha-okosnak lenni szerintem nagyon férfias, ezért mióta megszületett a fiam, velem együtt ügyeskedik, gyakorol a konyhában.

Kés, villa, olló

Nem mellesleg rettegek, hogy megsérülnek, de egyáltalán nem vagyok a "nem gyerek kezébe való" híve. Abban hiszek, hogy csak akkor leszek nyugodt bizonyos tárgyakkal kapcsolatban, ha én tanítom meg nekik, mit mikor és hogyan kell kézbe venniük biztonságosan. 

AC/DC konyha!

Így történhet meg a konyhámban, hogy egy 9 hónapos pucolja (gyömöszöli) a hagymát, 1 éves ízesíti a spenótot (petrezselyem helyett tárkonnyal... egész jó lett, ajánlom!), a 2 éves vágja (trancsírozza) műanyag késsel a barackot, a 3 éves keni a szendvicset (nyomkodja a vajat a kenyérbe, amíg az lyukas nem lesz, de az az Övé. Ő alkotta.), a 4 éves méri a lisztet, gyúrja (morzsolja, szórja, passzírozza) a tésztát és az 5.5 éves képes egyedül megsütni a rántottát.

Persze ezt ne úgy képzeljétek el, hogy egy hófehér vintage konyhában, keményített kötényben, mosolyogva szemlélem patyolattiszta gyermekem, miközben andalító zene szól a rádióból... neeeeem... nálunk, ha lenne az életben háttérzene, az AC/DC lenne. Jobb napokon... Rosszabbakon KISS szólna… Szóval tempósan zajlanak a nálunk a napok. :)

Lehet, hogy a munkafolyamatok a konyhában így sokkal lassabban haladnak, és ha én egy tízes skálán egyedül 5-ös szintű koszt gyártok, akkor a manók 12-est, de megéri, mert áldoztam az elveim oltárán. :)

A hétvégén 30 darab tojást törtek meg a vasárnapi reggelihez, fél csomag papírtörlőt használtunk el hozzá és a negyed órás művelet helyett közel 40 percen át mosták, majd egyesével törölték, törték a tojásokat, mancsot mostak, majd újra töröltek, és ismét törtek, kezet töröltek, kiöntöttek, felitattak, én meg lábat lógatva piszok büszke voltam Rájuk (és egy picit magamra, mert tuti jó anyós leszek, de szigorúan csak 100 év múlva), hiszen már most a tökéletes kispasit nevelem! <3

Fanni :)

 

screen_shot_2017-07-05_at_16_08_20.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbanyuka.blog.hu/api/trackback/id/tr8212643157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása